Lets go Vegan week #2

vegan challenge
Als ik terug kijk op mijn eerste en tweede week als vegan, ben ik best tevreden en trots op mezelf.
Oké, wat betreft het gemak om dierlijke producten te laten staan dan. Want ik moet wel bekennen dat ik de afgelopen week niet echt de meest gezellige persoon was voor mijn omgeving.

Heeft de dubbele (vegan en minderen met suiker) challenge hier zijn invloed in, of kan ik het voor de volle 100% afschuiven om die maandelijkse periode?


Zo ga ik niet verder.

Elke dag ontvang ik een mailtje van de Vegan Challenge met een recept voorstel (ontbijt, lunch, diner en soms een nagerecht) voor de volgende dag. Momenteel bevind ik me in zo'n fase dat ik niet zo'n 'zin' heb in hun recepten. Tofu, Noodles, stamppot... Ja, dat weet ik nu wel. Alles is met knoflook, ui en vaak tomatenblokjes...  
Bovendien kom ik elke dag (soms wel twee keer) in de supermarkt omdat ik natuurlijk de ingrediënten voor de doorgestuurde recept(en) moet halen. Nou, dat ga ik niet nog twee weken doen, dat kost me te veel tijd. 
Daarom heb ik mijn eigen verzameling van recepten er halverwege de week bij gepakt en daar het een en ander uitgehaald om te maken. Dan kan ik wat meer vooruit shoppen met de wekelijkse boodschappen. Van de meeste recepten vervang ik het vlees met iets vega's of ik bak het er voor de mannen apart bij. En strooi dan een keer geen kaas over deze heerlijke regenboog groente pizza.

De Vegan Challenge recepten die ik ondertussen dagelijks in mijn mailbox ontvang, kan ik nu mooi opsparen. Ik zoek de lekkerste er uit en die ga ik volgende week maken. Dan kan ik tenminste weer in één keer de wekelijkse boodschappen doen!


Zwakke momenten.


Tijdens mijn shop momentje in de stad, liep ik langs de Mac en bedacht me dat ik wel even een hamburger kon gaan scoren voor een euro. Oh nee, dat mag dus niet... Dit was duidelijk een gevalletje: Verkeerde plaats, verkeerde tijd. Had ik even beter moeten timen, of beter moeten voorbereiden met wat eigen eten mee te nemen. 

De meeste struggles heb ik eigenlijk vooral met het minderen van zoet. Donderdag was mijn dieptepunt en heb ik keihard chocola en Coca Cola op. Mijn excuus: Expeditie Robinson. 

En dat is geen drama, even wat snoepen. Maar ik had me voorgenomen twee stukjes te pakken, maar de chocola was op voor dat de eerste reclame was geweest...
Mag ik dit gedrag ook op dat maandelijkse dingetje gooien?

Oh, en tijdens het bakken van de spekreepjes vrijdag, baalde ik even van mijn challenge. Wanneer ik die normaal klaarmaak snoep ik er altijd een paar op tijdens het koken. Zelfs dat mocht ik nu niet van mezelf.

Maar verder, gaat het eerlijk waar heel oké. Toen we gister naar de dierentuin waren had ik mijn eigen Houmous, crackers en flesje water bij me. Het was een soort picknick in the zoo. Ik vond het eigenlijk wel heel leuk! Bovendien scheelde het ook nog in de portemonnee.Dit is wel een drama.

Mijn huid! Oh hemel ik lijk wel weer een puber van 16. Ik denk dat het een samenspel is van mijn cyclus en het minderen van suiker en niet eten van dierlijke producten.
Ik denk, en anders hoop ik het dan heel hard, dat mijn lichaam bezig is met een grote clean sessie. En dat zal zich dan bij wel wel op deze manier uiten, vrees ik.

Maar ook dat, de conditie van mijn huid, heeft invloed op mijn humeur. Dus zoals ik al aan het begin schreef, leuk en gezellig was ik een paar dagen niet... Snel geïrriteerd, kortaf. Ach, we weten allemaal wel waar ik het over heb, toch dames?

Betere tijden.

Hopelijk wordt aankomende week weer een positievere week. Ik zit al op de helft, dus dan kan ik dit varkentje ook nog wel even gaan wassen!

Hoe was jouw week? Last van afkickverschijnselen of fiets je op je gemakje door deze challenge heen?
Zet 'm op weer komende week! 

Volgende week krijg je weer een nieuwe update van me. Wil je elke dag wat mee krijgen van mij en mijn Vegan Challenge volg me dan op Instagram Stories @happythings.nl, dan zie ik je daar!

#nospon
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts