Lets go Vegan week #4

Gister was de laatste dag van oktober en dus de laatste dag van de Vegan Challenge. 
Hoe is het me bevallen als ik terug kijk op de afgelopen maand? Blijf ik vegan? En heb ik mijn challenge behaald?

Nooit meer vlees?

Al voor dat ik begon met de Vegan Challenge, kreeg ik het warm van de gedachte om nooit meer dierlijke producten (lees vlees en zuivel) te eten. Zou ik dat wel kunnen? Zou ik het überhaupt een maand lang kunnen? 

Het antwoord is nee. Ik heb de afgelopen maand heel veel recept inspiratie opgedaan, nieuwe smaken en producten ontdekt, veel geleerd, maar ik zie mijzelf niet voor de rest van mijn leven of een langere periode veganist zijn. Ik ben daar duidelijk te bourgondisch voor en bij die conclusie voel ik me goed.

Mijn beweegredenen om mee te doen met deze challenge, om een maand lang geen dierlijke producten te eten, waren vooral gericht op mijn fysieke en mentale gesteldheid. Daarin heb ik de afgelopen tijd een paar positieve fysieke veranderingen ontdekt. Zoals geen after dinner dips, er is de afgelopen maand eigenlijk geen sprake geweest van hoofdpijn. En wat betreft mijn energielevel, ik denk dat deze wel wat verbeterd is. Maar zal daar denk ik door middel van sporten nog veel meer voordelen uit kunnen halen. Maar goed, dat is een totaal andere challenge.

Het zit er op!

Hoewel ik in eerste instantie mijn Vegan Challenge wilde verlengen met twee dagen. Heb ik afgelopen vrijdag al de handdoek, bewust en vrijwillig, in de ring gegooid. Tijdens mijn bezoek aan de Efteling was ik nog vol overtuiging het een week lang vol te houden. Maar tegelijkertijd loop ik al wat langer met de gedachte dat ik het allemaal maar een gedoe vind. 

Dagelijks heb ik tot op het dwangmatige toe, alle ingrediënten lijsten bekeken van de producten voordat ik iets kocht. Mag deze pasta, boter, koek of saus wel of niet? Gebak weigeren op een verjaardag...
Tot op zekere hoogte ben ik blij met dat gedrag. Het heeft me een hoop bewuster gemaakt waar producten nu eigenlijk allemaal uit bestaan en hoeveel zuivel of vlees ik nu op een dag tot me neem. Maar guys, als ik een pak Pim's koekjes wil eten, wil ik het gewoon kunnen eten!

En daarom nam ik afgelopen vrijdag toch een hap van de Kibbeling tijdens mijn bezoek aan de Efteling. En ik voelde me alles behalve schuldig! Sterker nog ik heb er in-tens van genoten en hield me niet in met het saus gebruik. Wat zich de rest van het weekend heeft afgespeeld... Nou, ja laat ik het omschrijven als een hoog zwangere vrouw van een zesling die een maand lang op Expeditie Robinson zat en zich alles behalve ingehouden heeft. Blijkbaar moest ik toch even een maand 'inhalen'... Niet echt chique, en total niet mijn voornemen. But it happend, en ik heb er wel van ge-no-ten!


Hoe nu verder.

Vanaf nu is mijn voornemen om vooral te genieten van alles wat ik tot mij neem maar uiteraard met mate. No way dat ik weet terug ga naar een levensstijl van zeven keer per week vlees bij het diner. Of een halve liter melk per dag. Drie keer vlees per week is mijn max en dan het liefst altijd een dag er tussen. Mijn ontbijt en lunch is al enige tijd aangepast en dat bevalt me prima. Ik hoef hier geen moeite voor te doen. Dus de Alpro Soja Yoghurt, Houmous, Knackerbrod en Rice Drink zijn een blijvertje. En als ik een lunch buiten de deur heb, zal ik mijn keuze bewuster maken na aanleiding van wat ik die dag nog ga eten of de dag er voor al op heb. Maar zeker is wel dat de eerst volgende keer waarschijnlijk een Tosti of broodje Subway zijn!

Ik ben benieuwd hoe het bij jou is gegaan met de Vegan Challenge!Heb je het gehaald? Good for you! Blijf je nu vegan of heb je voor vanavond ook al iets van vlees op het menu staan?

Wat ik wel merkwaardig vond, of eigenlijk verwacht had. Was dat ik na het eten van vlees en drinken van zuivel vast wel iets intern of extern zou voelen/ervaren. Ik verwachtte misschien zelfs een buikverzakking of een reactie van puistjes of zo. Maar helemaal niets! Ook nu, drie dagen later, niets!

In eerste instantie wilde ik in dit bericht mijn favo recepten die ik dagelijks in mijn mail ontving van Vegan Challenge, nu met jullie delen. Maar aangezien ik de laatste anderhalve week eigenlijk geen recepten meer maakte die ik in de mail ontving, wil ik daar in een later artikeltje op terug komen. Want ik ga er zeker nog een aantal uitproberen. En dan zal ik mijn favoriete recepten (ontbijt/lunch/diner) delen!#nospon
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts