No More Spending Challenge update #1

De knip gaat dicht

Eind oktober besloot ik dat ik de rest van het jaar niets(!) meer mag kopen. Uiteraard zijn er altijd rekeningen die betaald moeten worden en wordt het wel een erg grote smeerboel als ik geen luiers meer zou kopen voor mijn zoontje. Maar verder helemaal geen (luxe) producten voor mijzelf en mijn zoontje.

Uitdaging

Wie mij al wat langer kent en volgt weet dat ik niet vies ben van een challenge op zijn tijd.
Behalve dat ze me heel veel bewustwording opleveren, vind ik het gewoon reuze interessant om mijzelf beter te leren kennen.

Nog een reden waarom ik ben begonnen met het verzinnen van deze challenge is om van dat hebberige gevoel af te komen en het geld wat ik normaal investeer in onnodige luxe items, meer te gaan investeren in het maken van herinneringen met mijn gezin en anderen mensen die ik lief heb.

De challenge

Ik besef dat het enigszins tegenstrijdig klinkt wanneer ik zeg niets meer uit te geven aan luxe, terwijl ik juist meer geld wil uitgeven bijvoorbeeld tijdens een dagje weg. Maar dat is mijn motivatie. Misschien leg jij het 'bespaarde' geld liever opzij voor een verbouwing of een reis naar...

Dat is het mooie van het zelf 'maken' van een challenge, Je bepaalt je eigen regels. Hou het leuk en haalbaar voor jezelf, met hier en daar een extra uitdaging!

Iets voor jou?

Misschien ben je inmiddels ook al bezig met een soortgelijke challenge. Zoals bijvoorbeeld de #NoSpendNovember. Ik kwam er met toeval te laat achter, maar wat betreft de 'regels' lijken de twee aardig op elkaar. Ik heb me extra laten inspireren door de regels van Marjan van The Happy Financial en toegepast op mijn challenge.

Wat mijn regels zijn en hoe het me tot dusver afgaat deel ik vandaag in een update klets video.
Over een aantal weken deel ik weer een update. Mocht jij nou een goeie (algemene) bespaart hebben, deel deze dan bij de reacties. Dan kunnen we elkaar allemaal inspireren.

#nospon
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts