JULI SHOPLOG TIJDENS DE #LESSSPEND2018 CHALLENGE en terugblik eerste halfjaar


Een warme zomermaand is weer voorbij gevlogen.
Ik begon deze maand met een heerlijke vakantie naar Spanje met mijn gezinnetje. En hoewel de Spaanse bazaartjes voorheen allemaal (ook al zijn ze inhoudelijk exact hetzelfde) tot in detail bezocht moesten worden, kan ik vertellen dat mijn bezoekjes zeker op één hand te tellen zijn. Wat een giga verandering en volgens mijn man vooral een verademing haha. Nou dat ben ik ook wel met hem eens. Hierdoor had ik veel meer tijd over om intens te genieten van de eerste buitenlandse zonvakantie met mijn gezin!
We gaan nu even wat terugblikken m.b.t. de challenge, maar als je niet kan wachten op de shoplog video, scroll dan naar beneden.

De helft zit er op

Van mijn zelf gecreëerde #LessSpend2018 challenge. En ik ben aardig tevreden over de huidige stand van zaken. De veranderingen zitten hem voornamelijk in de kleine dingen. Zo merk ik dat het lezen van folders me bij lange na niet meer zo blij maakt als voorheen. Er zijn zelfs weken dat ik vergeet om te checken of ze al bezorgd zijn. Tenzij ik wat nodig heb zoals wasmiddel, verzorgingsproducten of kauwgom. Dan ga ik alle prijzen vergelijken.

Wederom een winst van tijd en het scheelt uiteindelijk ook in de portemonnee omdat ik niet te snel meer verleid wordt. Ook heb ik me weer voor veel (winkel) nieuwsbrieven uitgeschreven. Ik ruim ontzettend veel op in huis en daarmee bedoel ik ook dat ik veel spullen verkoop, doneer of weggooi. Dat ruimt ook zo ontzettend op in je hoofd en levert soms nog een aardig centje op!


De afgelopen tijd 

Heb ik ook veel minimalisme video's bekeken op YouTube. Dat staat toch redelijk gelinkt met deze challenge. Wat ik vooral hierin heb geleerd is dat minimalisme geen zwart /wit regels heeft. Minimalisme is inderdaad een way of life, maar niemand kan je eigenlijk bekritiseren of dat je het wel "goed" genoeg doet. En dat heeft me ook wel wat rust gegeven voor de rest van deze challenge en überhaupt mijn minimalisme aanpassingen.

Ik kijk bijvoorbeeld niet meer dwangmatig naar het aantal kledingitems dat ik wel of niet heb, maar beoordeel het echt op de inhoud. Vind ik het echt leuk, past het mij? Niet alleen kwa maat maar ook vorm?
Doordat ik niet meer vasthoud aan cijfers, merk ik dat ik veel makkelijker afstand doe van dingen. Wat in eerste instantie heel tegenstrijdig klink, I know. Maar doordat je de druk loslaat, gaat alles zo gemakkelijker. 

Ook probeer ik de druk voor mijzelf te verlagen op de hoeveelheid items ik in een maand aanschaf. Ik merkte dat ik me tijdens de opname van deze shoplog video's dan schuldig voel over het aantal gekochte items. Onzin, want sommige items heb je gewoon nodig. Maar dat voelt dan als veel aankopen. Hopelijk begrijp je wat ik bedoel.

Wat met stipt bovenaan staat 

Als mijn meest zwakke punt van deze challenge dusver, is de gevoeligheid voor sale items. Een paar euro voor een blouse of shirt. Ik kan het dan niet laten liggen!
Vind ik het echt leuk? Mwah, leuk genoeg en dat komt vooral door die prijs. Conclusie, ik laat me nog teveel verleiden in de sale wat resulteert in veel kopen maar nog meer ruilen. 

Confession: Ik koop namelijk echt wel aardig wat kleding in een maand. Ook doordat ik alles altijd in twee maken bestel uiteraard. Maar al dat geshopt en geruil kost stiekem ook heel veel tijd! Te veel! Gaan we ook aan werken!

Ik wil echt leren om hier controle over te krijgen. Te kopen wat ik ook echt geweldig vind. Van verschillende YouTube video's heb ik een goede gedachte geleerd: Zou je het item ook kopen als het niet afgeprijsd was? Nou dan kan ik bij 70% van mijn eigen items al snel zeggen: Nee! Dus dat zegt genoeg. Niet meer kopen!

Misschien herken je jezelf wel in mijn zwakte voor sale en heb je ook iets aan deze vraag voordat je in de rij aan de kassa staat.


Wat ik ook doe is prijzen vergelijke op het internet. Bijvoorbeeld van (merk) speelgoed of kleding. Dat kan een hoop euro's schelen kan ik je vertellen! Houd ook bezorg en retour kosten in de gaten.
Ik ben eigenlijk tegen bestellen in shops waar je hiervoor moet betalen (vooral retour kosten, belachelijk). Vaak zijn de bezorgkosten gratis vanaf een bepaald bedrag. Kom ik niet aan dat bedrag? Dan bestel ik er gewoon een extra jas bij die ik gegarandeerd retour stuur. Hierdoor bespaar ik weer drie tot zes euro i.v.m. verzendkosten.

Mijn zoon is definitly mijn softspot! 

Ik gun die kleine gewoon alles. Liefst al ala niveau: hij keek er twee seconden naar. Maar dat is natuurlijk te zot om waar te maken. De moeders onder ons herkennen vast wel wat ik bedoel. Maar ook met (sale) kleding kan ik me zelf slecht beheersen. Zo kocht ik afgelopen maand al heel veel voor later. Met de prijsjes die het nu nog kost, durf ik het wel aan om de gok te nemen. Liever iets te groot dan te klein. Schoenen durf ik niet op de groei te kopen zeker omdat hij even een hele maat overslaat! Durf jij schoenen wel op de groei te kopen?

Waar ik trots op ben 

Is dat ik dit eerste halfjaar al veel geld heb kunnen (be)sparen. Allemaal extra centjes om veel leuke dingen van te doen. Want daar wil ik wel (meer) in investeren. Nog steeds ben ik de eerste die een minilunch meeneemt naar een bezoekje pretpark of een pakje sap mee smokkelt naar de ballenbak. Kijk je hoeft geld natuurlijk ook niet weg te gooien als je het hebt, ik wil en zal altijd voorbereid blijven. Just in case.

Dus ja, ik heb zeker nog een aantal punten waar ik mijn skills in wil verbeteren. Maar bovenal mijn manier van denken. Dat is toch wel de key.

Het is trouwens heel bewust dat ik hier niet over mijn boodschappen praat. Je weet misschien dat ik hier graag op wil minderen om een persoonlijk doel te behalen, maar dat is me tot dusver nog geen één maand gelukt en ik verwacht niet dat daar komende maand(en) verandering in komt. Misschien als ik weer eens een suikervrije fase op de heupen krijg? Dan zal ik zeker wel geld overhouden! Maar voor nu wil ik lekker genieten van al dat lekkers dat in de supermarkt en terrassen te krijgen is. Bovendien kan ik momenteel wel elke dag een ijsje (of meer) nuttigen met deze extreme temperaturen :).

Goed, dat was even een stand van zaken/terugblik op het eerste halfjaar van mijn #LessSpend2018 challenge. Tijd om te gaan kijken naar al mijn gekochte items afgelopen maand. Enjoy!


UV werdend bovenstuk
Koeltas
Multifunctionele hanger
Onderzetter
Tafelblad
Tafelpoot
Vaas
Gymnastiekmat
Shoesme RunFlex artikelnummer RF8S055-B
Polo
Sweatvest
Tumble 'n Dry "Mignan"
Hema shirt
SpiderMan
Jas met strikceintuur

#gekocht
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts