Spending freeze vlog + conclusie

Mijn spending freeze van precies zeven dagen lang zit er op! Na het zien van de 'how to do a spending freeze' video van Jordan Page, kreeg ik natuurlijk weer de kriebels om zelf deze challenge te gaan proberen.
Zeven dagen lang geen geld uitgeven aan boodschappen, lunches, entree of andere niet vaste lasten onderwerpen. En met trots kan ik zeggen dat het me is gelukt!

Deze zeven dagen heb ik doormiddel van Instagram vlog video-tjes vastgelegd. Mocht je me al op Instagram volgen, dan heb je er misschien al een aantal voorbij zien komen. Maar voor degene die me daar (nog) niet volgen, heb ik een compilatie video gemaakt waarin ik je meeneem al tijdens de voorbereidingen van deze challenge. 

Geen cent of giftcard. 

Nul komma nul heb ik uitgegeven en toch ben ik afgelopen week leuke dingen gaan doen met mijn zoontje en gezin. Bovendien zijn we niet verhongerd! Dat laatste was voor mij vooral de uitdaging. Heb ik wel voldoende boodschappen in huis? Pakken we niet te snel ergens mis op? Ik vergeet met enig regelmaat nog wel eens een ingrediënt van een recept.... 

Oké, op dag vijf waren de chocolade repen en koekjes op. Maar tegelijkertijd heb ik er vier dagen langer van gedaan dan normaal. En dat geldt voor meer producten zoals zuivel, fruit en frisdrank. 
Een paar dagen met wat minder vers fruit in huis is helemaal geen drama en brood dat een week in de vriezer heeft gelegen is prima te eten! Serieus, ik moet echt meer de kracht van de vriezer gaan ontdekken!

De maaltijden en lunches worden naar mate de week vordert alleen maar creatiever. Je gaat eerder combineren en ontdekt dat het allemaal prima is om te eten. Misschien zelfs nog lekkerder omdat je ook ook trots bent dat het lukt. Uiteraard was het doel om ook zo vers en gezond mogelijk te blijven eten. Dat was met het opzetten van het weekmenu nog best een heen en weer geschuif. 

Tijd en geld over.

Verder kom ik tot de conclusie dat al die kleine (meestal schrans) bezoekjes naar de supermarkt me een hoop tijd en (nog leuker) geld op leveren. Ik heb deze week stiekem een hele hoop geld bespaard en daar ben ik blij mee, want dat betekent weer een extra motivatie om weer leuke dingen te gaan doen met het gezin. Daarbij zeg ik ook meteen dat ik niet de week ervoor juist extra meer heb ingekocht. Mijn hamster skills heb ik zo min mogelijk toegepast en zo ook mijn zwakheid voor aanbiedingen.

Dit was een fijne haalbare challenge om eens te doen. Misschien zelfs voor regelmatige herhaling vatbaar. Het maakt je bewuster van je dagelijks (kleine) uitgaven. En levert je ook nog wat centjes op doordat je minder toegeeft aan alle verleiding. 

De toekomst.

Mijn conclusie is dat ik me fijner voel om mijn boodschappen op te splitsen in twee keer per week. Zodat ik ook later in de week vers en gezonde maaltijden kan bereiden. Een week vooruit de maaltijd planning maken hoop ik wel vol te houden. Daar gaat stiekem veel tijd in zitten. Dan doe ik dat rotklusje liever één keer goed, dan dat ik er meerdere avonden aan besteed. 

Nogmaals boodschappen en het bewuster worden en het budget te verlagen hiervan waren mijn grootste uitdagingen en motivaties. Dikke vink. 
Leuk om zichtbaar succes te boeken! 

Iets voor jou deze challenge?


       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts