december Paw Patrol shoplog vlog tijdens #LessSpend2018 challenge

BOEM! 

Ik ben klaar met mijn #LessSpend2018 challenge. Deze maand was ondanks de feestdagen een makkie. Wat vreemd is want ik had echt verwacht dat dit mijn slechte maand van de hele challenge zou worden. 

Oké, oke, boodschappen wise was dit inderdaad mijn aller aller aller slechtste maand. Ondanks dat ik al in een vroeg stadium van deze challenge besloot de boodschappen uitgaven maar een beetje te laten zijn voor wat het was en hier niet echt mijn best voor te doen om in te bezuinigen, heb ik uiteraard wel bijgehouden wat er allemaal uit ging. En tja, dat was in de maand december wel veel. Misschien ben ik toch iets te bourgondisch en een iets te grote snoepkont haha.


Wat betreft de overige budgetten waar ik dit jaar meer inzicht in wilde krijgen en liefst ook bezuinigen. Ik kan niet zeggen dat ik mijn strenge doelen om deze budgetten te halveren heb behaald. Maar ik mag niet klagen als ik zie hoeveel ik wel heb bespaard en dus aan de kant heb kunnen zetten voor leuke dingen. 

Zwakte

Duidelijker is dit jaar geworden waar mijn valkuilen zitten. En de beste oplossing hiervoor blijft om zoveel mogelijk afstand te doen van verleiding (denk aan nieuwsbrieven, folders, online neuzen in webshops, winkels/merken volgen op social media en Action bezoeken). 

Mocht je een dagje lekker gaan shoppen met vriendinnen, beperk jezelf dan op een budget en als je iets leuks ziet, bedenk dan of je het echt nodig hebt en gaat gebruiken. Of dat de prijs je koop verleiding is. Dat is dus heel wat anders dan jezelf eens iets gunnen. Ik spreek echt over het kopen omdat het goedkoop is en misschien het ooit wel van pas komt maar je eigenlijk al weet voordat je het hebt afgerekend dat dit niet toch maar blijft hangen in je kast of een nutteloos doorgeef cadeautje wordt...

2019

Volgend jaar ga ik iets anders proberen. Ik behoud mijn budget zoals ze waren (dus niet gehalveerd). En ga proberen alle aankopen cash te betalen. Hoe ik dat plan nu voor me zie is dat ik aan het begin van de maand (a.ka. payday), mijn gebudgetteerde bedragen pin en dus cash in mijn nieuwe portemonnee houd. Ook gescheiden op categorie, dus boodschappen, mijn verzorging en kleding budget en die van mijn zoontje. Ik verwacht doordat je het geld fysiek uitgeeft je het veel meer voelt. Bovendien als het op is, is het op. Hopelijk brengt deze manier wel verandering in mijn boodschappen uitgaven...

We shall see.

Alvast een happy 2019! En veel kijkplezier bij de laatste #LessSpend2018 challenge shoplog!!

#gekocht
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts