Kleurrijk educatief speelgoed: FantaColor Junior Steekparel set van Quercetti

Tijdens ons wekelijks bezoekje aan de speelinloop zag ik dit speelgoed liggen. Het FantaColor Junior Steekparel set van Quercetti.

Kleurrijke vrolijkheid

Wat je krijgt zijn 48 gekleurde 'parels' in de kleuren rood, blauw groen en geel, 8 platen die dubbelzijdig gedrukt zijn met een vrolijke afbeelding. Eén zijde heeft kleur en kun je dus namaken, en bij de andere zijde kun je zelf je creativiteit de vrije loop laten gaan wat betreft de kleurcombinatie. Op het geperforeerde bord kunne de parels plaatsen. De houder heeft twee steuntjes waar je het bord in kunt plaatsen zodat deze ook rechtop kan staan. 
Het is dus de bedoeling dat je op de gele plekken in de staart van de dino ook gele parels plaatst. Ik merk dat het fijner werkt wanneer de tekening op de grond ligt. Dan kan er iets meer druk worden gezet bij het plaatsen van de parels. 
Het is een leuke educatieve manier om samen met je kind te spelen en kleuren te oefenen. Maar tevens is dit ook een goede oefening voor de handoogcoördinatie. Dit spel kan zelfstandig gespeeld worden, maar gezien de inslik grootte van de parels, is toezicht naar mijn mening wel gewenst. 
Mocht je kleintje niet meer zonder kunnen en het mee willen nemen naar opa en oma? Dan klik je de plaat vast en draag je 'm gemakkelijk mee aan het handvat.

Dit spel is geschikt vanaf twee jaar en is in diverse online shops verkrijgbaar. De prijzen variëren nogal van €15,- tot €32,-. Iets om even goed uit te zoeken.

       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts