To-do lijstje voor kinderen voordat ze achter een scherm kruipen

De vakantie is in volle gang en dat kan soms nog al momenten van verveling op leveren. Waarschijnlijk niet voor jou als ouder maar wel voor je kids. Misschien wordt er wel vanaf het (te vroege) moment dat ze wakker zijn al gevraagd om schermtijd? 

Daarom heb ik danzij Jordan van FunCheapOrFree een dagelijks to-do lijstje samengesteld die compleet moet zijn voordat er tijd is voor gamen of TV. Check haar site voor de gratis printable. 

Dit zelfde lijstje gebruik ik al een tijdje ook tijdens schooldagen. Alleen voor de vakantie heb ik er wat huishoudelijke klusjes aan toegevoegd. Zo weet de oudste wat er van hem verwacht wordt, leert ie er nog het e.e.a. van en houd het 'm in ieder geval een beetje bezig. Aan hem uiteraard wanneer hij wat doet. 

Naast 'tekst' maak ik ook gebruik van pictogrammen om te verduidelijken wat er staat.

Ik heb de gratis printable van Jordan een beetje aangepast, uitgeprint en met transparante zelfklevende folie (o.a. te koop bij Action en Hema) op een stukje karton bevestigd. Op die manier kun je deze met een whitebord stift aanvinken en ook gemakkelijk wissen. Dat levert dagelijks een fijn overzicht op.


Blijft de verveling toeslaan dan kun je altijd nog werken met de zogeheten 'chore sticks' daarover binnenkort meer.
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2020 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts