Afscheid nemen van de fiep bij een dreumes

De kleinste zal deze zomer zijn 2de verjaardag vieren. Wat mij betreft een perfecte leeftijd om afscheid te nemen van de fiep!

Maar om dat zo maar in eens volledig af te nemen van een dreumes lijkt me geen goed plan. Nu voel ik meer voor afbouwen. Of is dat te soft?

Beperk het aantal fiep momenten

Gelukkig heb ik wat voorsprong omdat we sinds de eerste spraakpogingen al besloten hebben dat er alleen gefiept mag worden tijdens het middag en avond slaapje. Dit om overdag als de kleine wakker is en speelt of de wereld ontdekt vanuit de wandelwagen, hij eerder de mogelijkheid heeft en neemt om te kletsen doormiddel van geluidjes.

Daar zit dus al heel wat winst. Al wil ik nu eerst bij het middagslaapje afbouwen en daarna de avond/nacht. Maar dit zijn natuurlijk dé twee momenten waar hij veel waarde hecht aan die fiep.

Ik heb tot nu toe, na duidelijk te communiceren en uitleggen wat er stond te gebeuren, één middag helemaal geen fiep aangeboden. Wat resulteerde in een verdrietige dreumes die geen slaapje heeft gehad. Ik las ergens een tip om wel met fiep in slaap te laten vallen en deze daarna weg te nemen. Klinkt wel vriendelijk. Maar is het ook doeltreffend? 

So help a mother out. Wat zijn jouw tip & tricks om het gebruik van de fiep (langzaam) af te bouwen/te stoppen? Deel jouw ervaring onder deze post op Insta.

Ik hoop trouwens wel dat het afnemen van de fiep wel nog steeds middagslaapjes oplevert, want die ga ik anders wel heel erg missen 😅.


#gekocht
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2021 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts