Budget fair fashion shoppen op UW | SHOPLOG

Een nieuw seizoen een nieuwe garderobe! Maar dan wel eentje die lekker voordelig is voor de portemonnee. Hoewel ik twijfel of shoppen voor kleding met die extra zwangerschap kilo's überhaupt zin heeft... kon ik me niet beheersen op het moment dat ik van de United Wardrobe app een melding kreeg dat de verzendkosten extra laag waren. Dat triggert mij wel om even rond te neuzen :).

UW

United Wardrobe is een online fashion marktplaats waar je op een leuke, snel en bovenal veilige manier tweedehandskleding kunt kopen en verkopen.

Een kleine twee jaar geleden heb ik mijn eigen account aangemaakt (stefanieht). En ik heb in deze tijd al aardig wat kunnen verkopen maar ook al heel wat gekocht. Al blijft het altijd een beetje een gok met tweedehandskleding online kopen. Past het? Is de kwaliteit (nog) voldoende?

Gelukkig hoef je bij UW je geen zorgen te maken over je geld of niet verzonden aankoop. tenzij je kiest voor de optie postzegels, dat is niet te traceren. Maar omdat UW je geld 'beheert' tot dat jij aangeeft je aankoop te hebben ontvangen, kan de verkoper er niet zomaar met je centjes vandoor gaan.

App of site

Wanneer je de UW app opent of bezoekt via de website op je computer, zul je meteen zien dat deze een Instagram achtige layout heeft. Items zijn zeer visueel aangegeven. Dat is overzichtelijk neuzen! 
Met behulp van de zoekmachine is het makkelijk zoeken naar dat ene zwarte colbertje of bloemen rokje waar je naar op zoek bent. En of je nu op zoek bent naar designer of H&M kleding? Het is er allemaal te vinden! Sterker nog, je kunt hier ook opzoek naar tassen, sieraden, cosmetica en accessoires. Deze app is niet alleen voor dames maar ook voor heren! 

Kopen en verkopen

Heb je iets leuks gezien maar vind je de vraagprijs te hoog? Dan is er (wanneer de verkoper deze optie aan heeft staan) de mogelijkheid om een (bundel)bod uit te brengen. Dit is exclusief verzend en transactiekosten.

Betalen kan trouwens via iDEAL, PayPal, of creditcard. En tegenwoordig is er ook een mogelijkheid om kleding op te halen bij de koper. Dat heb ik nog niet gedaan maar kan natuurlijk weer schelen in de verzendkosten als de koper toch bij je in de buurt woont.

Ben je echt niet tevreden over een gekocht item, dan kun je deze altijd retourneren. Bedenk dan wel dat de verzendkosten voor jouw rekening zijn.


Zelf verkopen werkt ook ontzettend makkelijk. Met mijn telefoon maak ik foto's van het item dat ik te koop wil zetten, vul de kenmerk gegevens in zoals: categorie, maat en kleur. En voilà, mijn advertentie staat online! Zorg er voor dat je foto's duidelijk zijn, want die doen uiteindelijk het grootste gedeelte van de verkoop! Houd bij het bepalen van je vraagprijs rekening dat 10% van je verkoopprijs naar UW gaat. 

Favorieten

Je kunt met je account ook verkopers volgen en producten opslaan in je favorieten.
Mijn tip: Zie je iets leuks, sla deze op in je favorieten en koop wanneer het weer een transactie vrije dag is of de verzendkosten extra voordelig zijn. Dat scheelt altijd weer een paar euro.
Maar als je iets echt hebben wilt, zou ik niet te lang wachten voordat het artikel aan je neus voorbij gaat. 

Conclusie

Online (kleding) kopen blijft naar mijn mening altijd een beetje een gok wat betreft de maat. Ik heb hele toffe aankopen gedaan die als gegoten zaten, maar ook mijn portie miskopen gehad. Kwalitatief ben ik maar één keer ontevreden geweest dus dat valt heel erg mee! En als ik de kleding niet blijk te passen of toch niet naar mijn smaak is, zet ik het item gewoon meteen weer te koop. Het aantal keer dat ik een kledingstuk kocht en de koper deze aankoop moest annuleren doordat ze 'm bijvoorbeeld om Marktplaats al had verkocht, is ook op een hand te tellen. Dat is dan wel jammer maar binnen 24 uur heb je je geld weer terug gestort op je rekening. De service van UW is goed en ze denken echt met je mee.

Let op: Het is een verslavende app! Het enige wat ik nog mis is de categorie kinderkleding. Daar heb ik ook nog wel heel wat items voor met twee kids haha.

Kijk mee naar mijn laatste aankopen!

Mocht je overwegen om zelf een UW account aan te maken? Wanneer je dat via deze vrienden link doet, ontvang je 5 euro shoptegoed! Alvast veel koop en verkoop plezier!

#nospon
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2019 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts