Mijn geweldige fiets: Gazelle Bloom C7Vorig jaar besloot ik als (verjaardag)cadeau aan mezelf een nieuwe fiets te kopen. Het zal je niet verbazen als het uiteindelijk een nieuwe en volgens mij zelfs de duurste moederfiets op de markt werd...


Op mijn oude transportfiets paste namelijk geen (voor)fietsstoeltje. En dus was het sowieso tijd voor een nieuwe fiets. Online was ik al wat gaan surfen om wat ideeen op te doen. 
De belachelijke prijskaartjes vlogen me om de oren, laat staan als ik op een echte moederfiest aan het zoeken was. Mijn hebberigheid won het van mijn pinpas. Maar kijk dan! Deze Gazelle Bloom mamafiets is zo prachtig!


Inclusief de Yepp fietstoeltjes (voor en achter) en het bijbehorend winscherm. Uiteindelijk slaagde ik bij Hans Struik voor al mijn aankopen. Ik wilde deze grote aankoop in een fysieke winkel doen. Ook juist voor de informatie en service. Mijn ervaring en shoptips lees je hier.Mijn auto had ik vlak na de bevalling van mijn zoontje verkocht en dus is het hebben van een goede, fijn fietsende en bovenal veilige(!) fiets een must om je te verplaatsen samen met een kleintje.

Ik fiets er met veel plezier op en hoop dat zeker nog een aantal jaartjes te blijven doen.
Een paar kenmerken en voordelen van deze prachtige fiets.


  • 7(!) versnellingen. Ok√©, ik gebruik alleen 4, 5, en 6. Maar de mogelijkheid is er.
  • De fiets is redelijk zwaar maar daardoor ook stevig.
  • Stuurblokkering. Geen angst dat het stuur omklapt met uk erop.
  • Een lage instap
  • Extra veel ruimte tussen stuur en zadel. 
  • Dubbele standaard. 
  • Verlengde bagage drager.
  • Naafdynamo met automatisch schakelende verlichting
  • Bredere banden, maar niet overdreven.

Ook ben ik erg blij met mijn keuze wat betreft de Yepp stoeltjes. Wanneer Uk wat groter is mag hij achterop. Ik denk dat dit komende zomer al wel het geval zou kunnen zijn. Dat (achter)stoeltje is speciaal ontworpen voor deze fiets. Het is zo gemakkelijk te bevestigen op de Gazelle Bloom! 

Mooi vond ik deze Yepp stoeltjes in eerste instantie niet. Ze doen me erg denken aan die crocs schoenen, right! Ik heb ze toch gekozen omdat ze stevig aanvoelen, ze makkelijk in gebruik zijn wat betreft bevestiging op de fiets en ook met het vastmaken van je kind. De voetsteuntjes zijn makkelijk instelbaar. Het stoeltje wordt niet heet in de zon en tijdens een regenbui loopt het water goed weg.

Ik ben zo blij met deze investering. Ook deze winter pakken we met regelmaat even de fiets. Het gaat dan (nog) niet om lange fietstochten, die komen in de zomer wel met een ijsjes eet tussenstop uiteraard!

       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts