Voor altijd dichtbij

Gelukkig heb ik nog weinig ervaring met het verliezen van een dierbare om me heen. En heel eerlijk denk ik dan ook liever niet aan onderwerpen die dan maar iets met de dood te maken hebben. Laat staan het verliezen van een familielid.

Sinds ik moeder ben is dat gevoel, die angst, nog sterker geworden. Want stel je voor dat je afscheid moet nemen van je eigen kind! Niet echt een scenario waar ik over na wil denken. 

Helaas ontkomen we allemaal niet aan het feit dat we tijdens ons leven hier op aarde ter zijner tijd afscheid zullen moeten nemen van een dierbare uit ons leven. 
Hoe mooi zou het zijn, dat wanneer het toch zover komt, je dankzij een stijlvol sieraad toch een deel van die persoon dagelijks bij je zou kunnen blijven dragen?
Ik verwacht dat dit een zeer troostend effect kan bieden.

Daarom wil ik samen met jullie de wereld van assieraden verkennen. Wist je bijvoorbeeld dat je bij UitvaartUniq.nl assieraden online kunt shoppen?


Wat is een assieraad?

Een assieraad kan bijvoorbeeld een hangertje, of ring zijn.
In dit sieraad is een speciale holle ruimte gecreƫerd om een kleine hoeveelheid as te bewaren.

Misschien denk jij net als ik dat het dragen van een assieraad alleen geschikt is wanneer een crematie de laatste wens is van je verloren dierbare. Maar dat hoeft dus helemaal niet!
Je kunt namelijk ook een haarlokje, stukje stof of zand van het graf van de persoon die je verloren bent bij je dragen in een mooie ashanger of asring.

Aan die mogelijkheden had ik zelf niet gedacht! En dat geeft me nu al heel veel troost. Zo zou voor mij een haarlokje in een ashanger sterk de voorkeur hebben. Een lokje haar is dan naar mijn mening het meest pure wat je tastbaar bij je kunt dragen van die persoon. En een hanger zou ik kiezen omdat ik die letterlijk het dichtste bij mijn hart kan dragen.
UitvaartUniq heeft een zeer groot en divers online assortiment aan assieraden. Zo kun je niet alleen iets kiezen dat goed bij jou past maar ook past bij je overleden dierbare.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit materialen zoals: Zilver, goud, RVS, tin, edelsteen, glas en combinaties hiervan. De sieraden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren, afmetingen, afbeeldingen en symbolen. Uiteraard valt graveren ook tot de mogelijkheid en er zijn zelfs ashangers verkrijgbaar met een vingerafdruk.


Het online uitzoeken van een assieraad zal een intensieve en emotionele zoektocht zijn, daarom biedt UitvaartUniq persoonlijk advies. Ook is het mogelijk om de assieraden live te bekijken in hun showroom in Venlo. 

Ik ben blij om te weten dat er zoveel assieraad mogelijkheden zijn. Zoals ik al zei, voor mij een (gelukkig nog) onbekende wereld, die me nu al wat rust kan geven voor ooit. 

Draag jij (al) een assieraad? Zo niet, aan welk sieraad zou jij de voorkeur geven?


       #HTAD
Liefs Stefanie 

     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts