Beste planmanier in een holo agenda van 70 cent


Dat plannen niet mijn aller sterkste kant is liet ik je al weten toen ik deze handige manier van een to-do lijstje met je deelde. 

Deze zelfde techniek ga ik doorvoeren in mijn nieuwe agenda die ik een tijdje terug voor 70 cent scoorde bij Kruidvat. Yes, it’s holo and I love it!

Het is een simpele schoolagenda, met een aantal pagina’s zoals lesrooster en cijferlijst waar ik totaal niets aan heb. Maar ik vond de rest van de week layout rustig en overzichtelijk.
Deze manier van plannen, op neon gekleurde plakbriefjes to-do puntjes noteren die op kleur zijn gecategoriseerd, paste ik al toe op mijn desk planner die ik jaren geleden eens kocht bij HEMA. 

Een desk planner kun je, als je daar plek voor hebt, in het zicht zetten op bijvoorbeeld je bureau. Dan zie je heel gemakkelijk wat er die week allemaal op de planning staat.

Bij mij valt dit ding continu om en merk ik dat hij ergens onder aan de stapel verdwijnt. Daarom dus back to basics met een echte agenda. Wil ik even niet geconfronteerd worden met de (wekelijks herhaalde) to-do puntjes, dan sluit ik de agenda en ligt er een mooi stukje holo te shinen op mijn werkplek. Bovendien neem je een agenda eerder mee in je tas dan een desk planner.

Hieronder zie je hoe zo’n planning er dan ongeveer bij mij uitziet. Ik gebruik dus kleurtjes voor verschillende onderdelen. Zoals roze voor huishoudelijke klussen, geel en groen voor geplande en spontane uitjes.
Wat het voordeel is met het werken van plakbriefjes is, dat ik ze zo heb verschoven zonder een hoop gekras in mijn agenda. Dat gekras leid mij altijd enorm af. Mochten er ‘moetjes’ en afspraken plaats vinden in een week. Denk bijvoorbeeld aan werk, blogposts, een verjaardag of afspraak bij de tandarts, dan schrijf ik die er wel met pen op. Zo weet ik meteen dat die belangrijk zijn. Is de week voorbij, dan plak ik de plak briefjes door naar de week erna (of ik werk alvast twee weken vooruit met de plak briefjes).

Wat is jouw tip om je planning overzichtelijk te houden?


       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts