Ik: de shopverslaafde? Twee maanden na mijn No Shopping MonthHet is nu ruim twee maanden geleden dat ik mijn No Shopping Month afrondde. En ik moet bekennen dat ik het niet zo krachtig heb voort kunnen zetten als ik in eerste instantie hoopte. Mijn smoesjes? De zomer kriebels en Uk's verjaardag. 

The beginning.

Eigenlijk al de dag na moederdag was het raak. Ik kreeg een hele mooie tekening van Uk, die ik uiteraard wilde inlijsten. Dus ging ik naar de Action om een lijstje te scoren. Ik nam mezelf voor direct naar het juiste gangpad te lopen en de rest van de winkel ontweken. Dat ging prima, totdat ik bij de kassa stond... Daar zag ik in mijn ooghoek een bak met leuke tafelkleden voor een euro. Perfect om mijn tafel mee te bekleden tijdens mijn verjaardagslunch!  En dus nam ik er één mee.
Mijn mascara was op en dus kocht ik een nieuwe Roller Lash mascara van Benefit. Omdat ik kortingsbon ontving voor mijn verjaardag (maar je dan wel voor een bepaald bedrag moet kopen),  kocht ik er ook nog een nagellak bij. Die had ik dan uiteindelijk gratis (I'm a sucker voor zulke dingen). Enigzins uit nieuwsgierigheid maar ook zeker omdat ik zonder zat, kocht ik bij Lidl een facetoner en dagcréme van Cien. 

Nog steeds geen man overboord wat deze aankopen betreft. Maar toen begonnen de kortingsbonnen rondom mijn verjaardag echt binnen te stromen in mijn mailbox. Ik kon de verleiding van het online 'even neuzen' niet weerstaan en voordat je het dan weet heb je weer heel wat andere leuke (enigszins) overbodige fashion items gezien. Ik kocht het niet, maar de hebberigheid was geactiveerd.

Summer is calling!

Gezien het prachtige weer en mijn smelt momenten in die lange broeken... Kocht ik voor mijzelf een prachtig jurkje bij de Miss Etam van de Libelle lijn, wat meteen de perfecte day outfit was voor mijn zoontjes verjaardag. Ook kocht ik een tankini bij C&A. Nieuwe passende badmode was absoluut geen overbodig dingetje. Mijn huidig setje voelde als een vuilniszak.

Weet je nog dat ik na het behalen van mijn No Shopping Month, ik me een nieuw paar Skechers had beloofd? Ook deze heb ik al enige tijd in the pocket. Nu al de beste aankoop van 2017 trouwens. Het is alsof ik op wolken loop! Handig, want ik wandel wat af met die kleine!

Ik pakte de laatste tijd erg mis op t-shirts voor mijn zoontje. Of ze zaten in de was (moet wat secuurder zijn met zonnebrandcréme) of ze waren nat van het spelen met water. Daarom kocht ik voor hem nog wat extra shirts en rompertjes zonder mouwen. Maar ook dit toffe jack en super fijne broeken waarvan je de pijpen kunt oprollen naar een korte broek (C&A).

Uk's tweede verjaardag stond voor de deur en dus moesten er verjaardagscadeautjes en versiering geshopt worden. Hier kun je zien wat we aan versiering hadden en wat hij cadeau heeft gekregen, dit deelde uit uit als traktatie en zo gingen de voorbereidingen er aan toe.

Ja, ik heb dus aardig mijn pinpas weer gebruikt de afgelopen maanden. Maar voor alles wel een goed excuus of moet ik zeggen smoes? Helaas is dit nog niet alles! 


Out with the old, in with the new?

Hoewel ik in de tussentijd ook aardig wat kleding heb verkocht o.a. via Marktplaats en United Wardrobe. Heb ik bij UW wel kleding items gekocht die ik in eerste instantie best zou kunnen missen maar waarvan ik ook oprecht kan zeggen ik er wel heel blij mee ben. Omdat ik nog een 'mijn ervaring met UW' artikeltje wil schrijven over kopen en verkopen van kleding, ga ik ook hier nog niet te veel over vertellen. 

Laat ik dan afsluiten met een meer dan 150 euro confession… Want ik bestelde nog het één en ander bij H&M. Ik had 20% memberkorting en geen verzendkosten. En dan koop ik dubbel. Dat wil zeggen: alles in twee maten in de hoop dat één daarvan past en/of naar wens is. Het grootste gedeelte van de bestelling is uiteindelijk terug. Ik denk dat het in totaal een eurotje of 40 was. En dan valt het wel weer me, toch? (shoplog video).


Sale en folders zijn mijn Kryptonite!

Ik hoop dat ik na het aanvullen van mijn kleding kast met meer summerproof items, ik er weer de rem op kan zetten. Als ik momenteel nadenk wat ik nog wil hebben, kan ik ook echt niets verzinnen! 

Het zou extra leuk zijn als ik de rest van de zomer me kan beheersen en wat geld over houdt voor andere (leuke doe) dingen. Want dat zou dan het echte 'bewijs' zijn van slagen. So far so good trouwens!

Of ik het echt lange tijd (lees maanden) kan... Ik ben er zelf nog niet helemaal van overtuigd. Ik blijf een zwak houden voor sale en kortingsacties uit folders. Ik kan mezelf uren verliezen met neuzen in online winkels en nog steeds (te) vaak denk ik bij het zien van een leuke outfit post op Insta:  "Oeh dat jurkje, zonnebril, whatever wil ik ook hebben!".

Maar ik zie ook de andere kant, ik ben al stukken bewuster bezig met producten in het algemeen, koop niet alles wat ik er 'wel leuk' uit vind zien, of omdat het zo’n lekker laag prijsje heeft (tenzij het holografisch is, haha). Ik ben goed genoeg bezig. En dat mag ook gezegd worden. Maar dan spreek ik echt over het kopen van producten voor mezelf. 

Voor wat mijn zoontje betreft... Tja, dat is wel een ander verhaal. Ik vind het te leuk en heel belangrijk om passend speelgoed en kleding voor hem aan te schaffen. Hij groeit ontzettend snel, zowel fysiek als mentaal. Vooral op dat laatste vlak vind ik het als ouder belangrijk dat zijn speelgoed ook meegroeit met zijn niveau. Hem uitdaagt en leert waar nodig. 

 Is minimalisme iets voor jou? Waarom wel/niet?

       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts