Verbeter de wereld begin bij je voeding


Een paar maanden geleden kwam ik per toeval terecht op de Netflix docu 'What The Health'. Een docu die mijn huidig beeld over voeding (vooral vlees en zuivel) wel even op zijn kop heeft gezet. 

Na het zien van deze docu en de redenen die ik in onderstaande video bespreek, ben ik wat gaan googelen en lezen over veganisme. Heel eerlijk, het hele vegan zijn klinkt bijna als een hype. Maar wat is er mis om het eens een kansje te geven? Helemaal wanneer er in de maand oktober een Vegan Challange blijkt te zijn, waar je jezelf gratis en vrijblijvend kunt aanmelden. Dagelijks ontvang je dan een dagmenu en diverse tips. Op de site kun je al heel veel informatie vinden over veganisme en hoe je dit kun toepassen in je eigen leven.Mijn voeding en ik

Ik ken mijzelf, de stap van zeven keer vlees in de week naar nul gaat 'm niet worden. I need my baby steps. Daarom ben ik de afgelopen twee maanden al kleine aanpassingen gaan doen in mijn vlees en zuivel gebruik. En dat bevalt tot nu toe prima. Bovendien ben ik al langere tijd bezig met het verbeteren van mijn voeding. Dat uit zich bijvoorbeeld in creatiever en meer gevarieerd koken met verse producten, minder snoepen en meer water drinken. 

Nu al voordelen

Het begin is in ieder geval al gemaakt en nu al, met het minderen van zuivel, vlees en zoetigheid de afgelopen maanden, merk ik aanzienlijk verschil. Zo is mijn bijna dagelijkse hoofdpijn al afgenomen tot hooguit één keer per week twee weken, is mijn energie level hoger, op vleesloze dagen geen zware after diner dips, mijn huid ziet er gezonder en egaler uit en het is totaal geen motivatie voor me, maar wel een enigszins leuke bijkomstigheid, de kilo's vliegen er af!

Mentaal heb ik nog weinig tot geen strijd. Dat had ik eigenlijk veel erger verwacht. Het minderen van vlees en zuivel went eigenlijk best snel. Waarschijnlijk is het goed te doen, omdat ik er nu al zoveel positiefs voor terug krijg. Ik ben benieuwd wat het einde van oktober me gaat opleveren. Ga ik me nog beter voelen dan nu? Of wordt het een maand waar maar geen einde aan komt? We gaan het zien... letterlijk trouwens want op Instagram Stories zal ik zo nu en dan wat minivlogjes plaatsen. 

Ga jij je ook aanmelden voor deze Vegan Challange? Of misschien ben je al Vegan en heb je nog geniale tips voor mij (en zij die overwegen om ook mee te doen), dan lees ik het graag in de reacties!

#nospon
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts