Drie nieuwe babyproducten uittesten


Er zijn weer heel wat nieuwe babyverzorging producten op de markt verschenen en ik testte drie producten uit van merken waar ik al blij van wordt als ik er aan denk. Maar of ik ze opnieuw zou aanschaffen is nog maar de vraag...


Zwitsal luiers

Zwitsal luier
Als ik na twee jaar nog steeds ergens blij van word, dan is het de geur van Zwitsal. Het enige nadeel is dat als je er dagelijks mee in de weer bent, die heerlijke geur je niet meer zo opvalt. Je kunt begrijpen dat ik een lichtelijk sprongetje in de lucht deed toe ik hoorde dat er Zwitsal luiers op de markt kwamen. 


Toen de luiers bij Etos met 25% korting te koop waren, was ik op dat moment niet meer te houden en nam een pak luiers (maatje 5 11-23 kilo) mee naar huis.

In de verpakking zitten 26 luiers en de normale prijs hiervan is €10,99. Als ik dat vergelijk met de luiers van Lidl, die ik nu al een aardig tijdje gebruik, kan ik zeggen dat de Zwitsal luiers sowieso één keer zo duur zijn. 

Bij het openen van de verpakking, hoopte ik op een heerlijke Zwitsal geur oase. Nou dat viel goed tegen. Toen ik de verpakking ook eens beter bekeek stond er ook duidelijk “ongeparfumeerd” op!
Wel zit er in de verpakking een Zwitsal geurbuiltje die je kunt bewaren tussen de luiers om deze op die manier te voorzien van de heerlijke Zwitsal geur. En dat werkt prima, maar niet dat het me heel enthousiast maakt.

De Zwitsal luiers, die verrassend niet geel van kleur zijn, voelen in zijn geheel erg zacht aan! Ze zijn dun en blijven dun ook met een goeie plas of poep inhoud. Daardoor dus ook prima als nachtluier te gebruiken. 


De luiers zijn dermatologisch getest op huidvriendelijkheid en hierdoor geschikt voor de gevoelige babyhuid. Ik heb het idee dat dat maatje 5 wat groter uitvalt dan ik gewend ben en daardoor komen de flapjes rondom de billetjes wat verder. Dat is fijn, want dat kan een groot voordeel hebben bij de wat dunne poepmomentjes. 

Leuk om deze luiers eens te ervaren, maar wat mij betreft blijft het hierbij. Mijn huidige luiers bevallen me prima voor mijn zoontje en zijn bovendien een stuk goedkoper in verhouding. 

Naïf baby wipes

naif baby wipes
Wanneer Naïf een nieuw product op de markt brengt (vooral voor de kleintjes) dan moet ik dit ervaren! Hoogste tijd om de baby wipes eens te gaan ervaren. 


De wipes zijn van 100% bamboe en daardoor dus afbreekbaar. Ze zijn (zoals we dat gewend zijn van Naïf) vrij van PEG, SLS/SLES, Phenoxyethanol, Parabenen of Minerale Olie. Misschien zegt dit je iets, misschien niet. Ik vind dat allemaal niet super belangrijk. Ik ga vooral voor fijn gebruik, een lekkere geur, en uiteraard mag er geen reactie ontstaan op de huid van mijn kindje. De wipes zijn geschikt voor de billetjes maar je kunt er ook een plakkerig gezichtje of handjes mee afdoen.

Ik was zo benieuwend naar (komt ie weer) de geur. Alle producten voor de kleintjes van Naïf ruikt heer-lijk. Deze doekjes ruiken ook lekker maar minder sterk als dat ik had gehoopt. Daardoor dus wel extra geschikt voor het gezicht. Dan is het juist fijn dat zo'n doekje niet vol gestopt zit met parfum. De stevigheid, zachte textuur en perfecte vocht verhouding maken mij extra blij. Deze doekjes zijn per 56 stuks verpakt in een hersluitbare verpakking en kosten €2,99. 


Ik vind ze erg fijn voor onderweg en daarom zitten ze nu in het rugzakje van mijn zoontje. Zodat wanner we ergens zijn, ik er gemakkelijk zijn handjes, gezicht en billetjes mee kan schoonmaken. Bovendien kan ik er dan voor mijn gevoel extra lang van doen. 
Of ik de overstap van mijn (vanaf geboorte) Zwitsal billendoekjes naar Naïf baby wipes ga maken… Ik denk van niet. Maar zodra ik ze weer in een aanbieding spot bij Etos, zal ik gegarandeerd een pakje of twee meenemen. 

Woezel & Pip Zwemluiers

woezel en pip zwemluier
Zwemmen in Woezel en Pip moet toch super leuk zijn! Ja, je leest het goed IN Woezel en Pip. Eind juni dit jaar bracht Etos deze zwemluiers op de markt. 


Verkrijgbaar in twee maten M (8-15 kilo, 11 stuks) en L (12-18 kilo, 10 stuks). 

Ik nam de grootste maat mee naar huis. Bij het vergelijken met mijn huidige zwemluier :Kruidvat eigen merk (grootste maat), leken ze in eerste instantie een stuk groter en smaller. Wanneer ik de luiers op elkaar legde, viel dit allemaal wel mee. De Etos luier is ietsjes langer. Maar het grootste verschil zit ‘m vooral in de rek manier van de luier hoe deze aansluit rondom de buik. De Etos luier is meer een strech luier, en de zwemluier van Kruidvat werkt met elastiek. Door de strech manier is het wat minder ‘gefrot’ tijdens het aantrekken van de Etos luier. En sluit nog steeds overal prima aan. 


Op de luier zie ik nergens een voor of achterkant op staan. Aangezien de luier aan beide kanten even hoog en breed is, maakt dit dus ook niets uit.

Dat zwemluiers geen urine opnemen, dat weten we natuurlijk, hij is echt bedoelt voor de nummer 2. Ik heb (gelukkig) maar één keer gehad dat ik opeens wat water zag verkleuren toen mijn zoontje nog geen jaar oud was. Dus voor nu kan ik niet beoordelen hoe goed de luier nummer 2 opvangt in het water. En stiekem hoop ik daar ook niet meer mee geconfronteerd te worden.


Hoe vaak heb jij al een 'lekkende' zwemluier meegemaakt?

p.s. de Zwitsal luiers zijn komende week bij Albert Heijn in de aanbieding 2 pakken voor €16,99 en bij Etos krijg je bij twee Zwitsal (producten) een gratis Tumble & Dry shirt.#nospon
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts