Leuke en leerzame kerstitems voor kinderen

Voor wie op zoek is naar leuke kindvriendelijke Kerstitems zou eens een kijkje kunnen nemen in de webshop van Zing Maar Mee.
Al eerder deze week deelde ik de adventskaarten uit deze shop. En zoals beloofd, tip ik je vandaag op nog een paar items voor je kindje met de aanloop naar Kerstmis.

Zing Maar Mee Kerstliedjes

Een stevig boekje van karton met daarin mooie tekeningen van het kerstverhaal. En in plaats van voorlezen is het nu zingen geblazen.


In dit prentboekje vind je traditionele (kinder) kerstliedjes zoals: 'Stille nacht, Heilige nacht',  en 'Er is een kindeke geboren op aard'.

Niet alle liedjes zijn mij bekend en daarom is het zo fijn dat op de website wat filmpjes staan met de liedjes. Ook handig om even je geheugen op te frissen.

Kerstkaarten

Stuur jij nog een 'echt' kerstkaartje? Ik blijf dit altijd een waardevol onderdeel vinden van de feestdagen.


Hoewel de keuze in kerstkaarten reuze is, vind ik het erg moeilijk om dé kerstkaart te vinden om te versturen. Dit jaar was mijn doel een kaart te vinden die kinderlijk is (zodat ik 'm deels met een knipoog vanuit mijn zoontje kan versturen), en een kaart die het kerstfeest ook echt uitstraalt! Dus geen hysterisch glitter hert of iets dergelijks. Hoe aantrekkelijk die glitters ook zijn.


Je begrijpt dat ik helemaal enthousiast ben over deze kinder kerstkaarten. De kaarten met de afbeeldingen uit het kerstverhaal zijn uiteraard mijn favoriet.

Aan de linker binnenzijde zie je een stukje tekst staan van een kerstliedje. Dat maakt de kaart extra leuk! Tip: Stuur speciaal naar je neefje of nichtje een apart kerstkaartje.

Knip Maar Mee Kerststal

Mijn laatste shoptip is het A4 vel met een knip en knutsel kerststal. Tijdens deze donkere, koude en natte dagen vind ik het soms moeilijk om iets 'nieuws' te verzinnen om te doen met mijn peuter binnenshuis. Daar gaat deze knutsel kerststal gegarandeerd verandering in brengen.


Terwijl je samen aan het verven, knippen en plakken bent, kun je ondertussen vertellen wie er allemaal in de stal staan. Leert je kindje meteen het kerstverhaal. 

Je kunt er ook een kijkdoos van maken (een middag extra knutselplezier), of bouw en versier de doos om tot een grote stal. Dan kun je hem ook nog eens trots op de vensterbank of bij de kerstboom plaatsen.#gekregen
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts