Je huid scrubben met een steen! | REVIEW

Twee keer per week is een beetje mijn max dat ik mijn gezicht en lichaam scrub.
Met mijn gevoelige huid (die snel rood wordt) wil ik alles behalve schade aanrichten!

Maar het eindresultaat na zo'n scrub sessie vind ik een verslavend gevoel.
Toen ik gevraagd werd om de Scrubbing Stone van Pierre de Plaisir te testen, was ik uiteraard erg nieuwsgierig. De scrub steen van dit Poolse merk is gemaakt van natuurlijke klei.

Normaal gebruik ik een vloeibare facial scrub en voor mijn gezicht en lichaam. En zo'n 1 x per week maak ik ook gebruik van een scrubhandschoen voor mijn lichaam.

Een steen zou een compleet nieuwe ervaring zijn. Maar hoe is dit mij nu bevallen? Je leest er hieronder alles over. 

Eerste gebruik

Voor het gebruik van de steen moet je deze eerst 8 uur laten weken in een (liefst neutrale) face wash. vervolgens kun je hem in gebruik nemen. 
Ik reinigde die avond eerst mijn gezicht zoals ik dat altijd doe en vervolgens spoelde ik de stone af onder de kraan, bracht ik er wat extra face wash op aan en begon ik met zachte ronddraaiende bewegingen om mijn gezicht.

Het gevoel van zo'n hard voorwerp op je gezicht, het blijft tenslotte een steen, was even wennen. Echt enthousiast werd ik er niet van. Ik kon voor mijn gevoel niet echt goed bij alle plekjes en hoekjes (denk aan neusvleugels, neusbrug, kaaklijn). Toch was ik nieuwsgierig naar het eindresultaat. Na het afspoelen van mijn gezicht voelde deze zacht aan. Top! Dat is uiteindelijk wat ik wil.

Toen ik later die avond in mijn bed lag, begon mijn gezicht erg te jeuken. Oh jee, ben ik toch te ruw geweest? Ik zal toch niet allergisch zijn voor het product?

Snel bracht ik vocht inbrengende creme aan in de hoop dat deze mijn huid wat rustiger zou maken. De jeuk verminderde en de volgende ochtend merkte ik dat mijn huid op de plekken naast mijn mond en kin nogal rood en een beetje schraal was. Geen goede eerste indruk dus.

Poging twee

Een weekje later het nog een keer een kans gegeven. Ik besloot de steen zachter en korter te gebruiken deze ronde. Ook de volgorde van reiniging van mijn gezicht paste ik aan. Inplaatst van mijn huid al volledig reinigen, bracht ik de facewash masserend aan op mijn gezicht. Maakte de steen nat onder de kraan en begon zachte roterende bewegingen te maken. Daarna spoelde ik mijn gezicht af met lauw water. Het eindresultaat was goed. Een zachte huid zonder enige irritatie. Gelukkig!

Hierna heb ik de Scrubbing stone nog een aantal keer gebruikt. Wel ben ik extra oplettend tijdens mijn gebruik omdat ik dat gevoel en resultaat van het eerste gebruik niet nog eens wil ervaren. Toch denk ik dat mijn huid van mijn gezicht te dun en gevoelig is. In eerste instantie voelt mijn huid na gebruik zacht aan. Maar een paar uur later jeukt het en ontstaat er een trekkerig gevoel.

Uiteraard heb ik de steen ook gebruikt voor de rest van mijn lichaam onder de douche. Daarvoor vind ik het een te klein product. De huid van mijn bovenbeen is stukken dikker als die van mijn gezicht, maar heb niet het idee dat de steen op die plek tot zijn recht komt. Je kunt het ook inzetten voor wat extra activering van de bloedsomloop mocht je bijvoorbeeld last van cellulites hebben. Maar daar heb ik onder de douche het geduld niet voor. 

Conclusie

Het zal niet geheel als een verrassing komen dat deze Scrubbing stone niet mijn product is. Ik ben te duidelijk groot fan van vloeibare scrub producten en weet nu dat ik dit ook zal blijven. Het was zeker interessant om eens te hebben ervaren, maar wat mij betreft, voor mij met een gevoelige huid, niet voor herhaling vatbaar.

Ik kan me voorstellen dat wanneer je een dikkere en minder gevoelige huid hebt, dit een totaal ander conclusie kan geven. Er zit in dat geval niets anders op dan het zelf eens te ervaren.
Mocht je dat nu willen, je kunt de Scrubbing stone o.a. aanschaffen hier of in de winkel van Ziaja aan de Regentesseplein 223a in Den Haag   Ben jij al bekend met een scrub steen? Zou het iets voor jou zijn? #gekregen
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts