500 items, hup de deur uit.

Heb je al gehoord over de minimalisme challenge? Een challenge die er voor zorgt dat je aan het einde van de maand afstand doet van ruim 500 items!
Dat klinkt bijna als onmogelijk. Toch denk ik dat we allemaal veel meer spullen in huis hebben waar we niets mee doen dan we denken. Ook ik, als iemand die al enige tijd bezig is met minimalisme, heb volgens mij nog genoeg spullen waar ik eigenlijk niets mee doe.


Hoe werkt de Challange?

Op dag 1 neem je afstand van 1 item. Op dag 2 van 2 items enz enz.
In een maand van 31 dagen zou je dus uitkomen op 496 items!

De maand maart is al even van start en ik ben te enthousiast voor deze challange om 'm pas begin april te starten. Dus ik kies er voor om vandaag te starten! 
Mocht ik nou afstand doen van items die de moeite waard zijn voor een tweede leven zou ik deze nog kunnen proberen om online te verkopen of op de vrijmarkt met Koningsdag.
De overige spullen zullen verdwijnen in de kliko en wat niet verkocht is, zal ik daarna doneren aan de Kringloopwinkel.

Andersom.

De eerste week van de challenge, hoe deze bedoelt is, lijkt me saai en niet uitdagend.  Ben je nieuw met minimalisme dan is dit natuurlijk het perfecte babystep plan om te beginnen.

Aangezien ik al wat langer met minimalisme bezig ben, heb ik er voor gekozen om de challenge andersom te gaan doen. Ik begin op dag 1 juist met afstand nemen van 30 items. En naarmate de challenge vordert hoef ik steeds minder afstand te doen van items. En kan ik beter beslissen wanneer ik afstand wil doen van de wat grotere en waardevolle items. Denk bijvoorbeeld aan meubels of spullen uit de babyfase van mijn zoontje.

Bovendien ga ik me niet dwangmatig aan het aantal van die dag houden. Als ik op dag 15,  25 dingen weg wil doen of juist maar 5 dan is dat oké. Het lijkt me namelijk best lastig en tijdrovend om elke dag een categorie onder handen te nemen en uit te zoeken. Grote kans dat ik dus bijvoorbeeld alles wat met textiel te maken heeft op één dag aanpak. 
Mijn doel: aan het eind van de maand wel de 500 items aantikken om afstand van te nemen.

Categorieën

Deze challenge is meteen een mooi project en motivatie voor de voorjaarsschoonmaak /opruiming. De volgende categorieën zal ik de komende 30 dagen in willekeurige volgorde af gaan:

Keuken
Keukenkastjes
Koelkast
Voorraadkast

Slaapkamer
Mijn kledingkast
Kledingkast zoon
Schoenen
Nachtkastje

Speelgoed
Algemeen speelgoed (door het hele huis)
Knutselkast

Zolder 
Voorzolder (baby opslag)
Zolder algemeen (vooral papierwerk, december versiering en een ladekast)
Textiel algemeen (handdoeken, beddengoed, poetsdoeken)

Schuur
Verfspullen
Opslag algemeen
Zomerspeelgoed

Werkplek
Bureau
Ladekastje

Verzorging & Make-up
Kaptafel
Voorraadbakken verzorging
Badkamer


Nu heb ik de afgelopen dagen al aardig wat spullen opgeruimd. In aantal zou ik daardoor al dichter bij de 500 zijn, maar daar zit dan de extra uitdaging in. Om gewoon clean te beginnen en deze niet mee te berekenen. Ja, ik heb er zin in! 

Is deze Challange  (met eventueel je eigen aangepaste regels) ook wat voor jou?

Over een maandje zal ik een update plaatsen met (hopelijk) 500 items.        
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts