Mijn eerste ervaring met Enzyme Peeling | REVIEW

Een scrubje hier, een maskertje daar. Ik houd ervan! En nu mag ik een product testen wat een twee in één effect heeft.
De afgelopen tijd heb ik namelijk kennis mogen maken met de Ziaja Sensitive enzym peeling. Een peeling zonder scrub deeltjes, die je hetzelfde aanbrengt als een masker en je ook nog eens een zachte en frisse huid beloofd. Was het net zo'n fijne ervaring als dat het klinkt? Ik ga het je vertellen...

De verpakking

Ja, daar kom ik weer met mijn simpel, overzichtelijk. It is what it is! De tube heeft een inhoud van 60 ml en is gemakkelijk te doseren. De peeling zelf is een serum achtige substantie zonder geur.

De verschillen

Tot voor kort was ik nog niet bekend met enzymen peelings. Deze hebben zo hun voordeel, want hoewel 'gewone' gezichtscrubs alleen werkzaam zijn op de buitenste lagen van je huid, werkt een enzymen peeling op de vorming van de hoornlaag.

Na het gebruik van scrubs met een korreltje, loop ik zeker een half uur later nog rond met een rood hoofd. Logisch dus dat deze handelingen bij mijn avondroutine behoren.
Ik ben heel benieuwd of een enzymen peeling mijn huid hetzelfde frisse uitstraling en zachte gevoel kan geven als hoe ik dat gewend ben met korrel scrubs. Uiteraard heeft deze enzeem peeling nog een groot voordeel. Je verwijdert op deze manier je oude huidcellen en dat zorgt er ook nog eens voor dat een dag- of nachtcreme weer dieper in de huid kan worden opgenomen om haar werk te doen.


Hoe te gebruiken?

Je gebruikt het product hetzelfde zoals je dat doet met een gezichtsmasker. Vermijd gebruik rondom de ogen.
Laat het een 10 tot 15 minuten inwerken en spoel het daarna af met lauw warm water. Zoals de meeste maskers is het aangeraden deze 1 tot 2 keer per week te gebruiken. Ikzelf heb daar, ik moet zeggen 'neem' daar, gewoonweg de tijd niet voor. Ik denk dat ik 'm zo'n 1 keer per drie weken gebruik. 

Conclusie

Ik ben enthousiast! Zodra ik de peeling afspoel van mijn gezicht voelt deze ontzettend zacht aan. Bovendien loop ik er niet bij als een kreeft. En dat zorgt ervoor dat ik deze peeling ook in de ochtend of overdag zou kunnen gebruiken. Dan is trouwens dagcrème met een SPF factor wel een dikke vette must als je je huid verder geen extra schade wilt aanrichten. Je toplaag (oude huidcellen) zijn tenslotte verwijdert!
Hoewel het me iets meer moeite kost, i.v.m. (relax)tijd om deze enzymen peeling voorrang te geven op een facewash scrub, zit mijn tijdwinst er uiteindelijk in dat mijn huid niet zo lang onrustig blijft voordat ik er een basislaagje make-up op kan aanbrengen en ik dus zonder vlekken de deur uit kan gaan.

Zelf ervaren? Je besteld de tube hier voor €4,69.

Ben jij al bekend met Enzymen peelings? Zo niet, lijkt het je wat?


#gekregen
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts