Dat ruimt lekker op!

In een maand tijd 500 items de deur uit. Dat was de uitdaging van de Minimalisme challenge waar ik een maand geleden aan begond. Did I make it?

Wanneer ik elke Panini voetbal plaatje al 1 stuk beschouw,  dan kom ik met gemak over de 500 items. Maar zo makkelijk wilde ik het mezelf niet maken, het gaat hier tenslotte om een challenge!

Fail

Tja, die 500, die heb ik niet behaald. Misschien was dit ook iets te hoog gegrepen voor iemand die al enige tijd met minimalisme bezig is?

Desondanks kan ik zeggen dat ik nog steeds afstand heb gedaan van ontzettend veel spullen.
Nouja, daarin moet ik dan ook eerlijk zijn... niet alles is letterlijk het huis (of de schuur) uit. Denk bijvoorbeeld aan kleding van mijn zoon en ik. Veel hiervan kan met gemak nog meerdere rondes mee (omdat het zo goed als nieuw is). Die heb ik dus nog niet fysiek weg gedaan maar probeer ik nog te verkopen. Dat geldt ook voor een selectie (nieuwe) make-up en sieraden.
Ik heb mijn kledingkast momenteel zo ingedeeld dat alles aan de rechter kant ligt voor de verkoop. Zoals je ziet behoorlijk wat. Ik blijf het onmogelijk vinden om goede (soms zelfs nieuwe!) kleding zomaar weg te gooien. Dan maak ik er liever een ander blij mee door het weg te geven of te verkopen voor een prikkie bijvoorbeeld met Koningsdag op de vrijmarkt.

Overigens heb ik naast deze nog steeds goed gevulde kast ook ruim vier goed gevulde boodschappentassen met kleding, schoenen en overig textiel ingeleverd bij C&A en H&M. Dan krijg je er een 15% voucher voor terug (Tip).

Duim omhoog

Al om al ben ik tevreden met het aantal items waar ik uiteindelijk allemaal afstand van heb gedaan. Keukenkastjes, verzorgingsspullen, papierwerk, knutselspul en een sokkenlade zijn een eitje om uit te mesten en weg afstand van te doen. Speelgoed van mijn zoontje en andere baby/opvoedings spulletjes vond (en vind) ik een stuk lastiger om definitieve keuzes in te maken. Dat gaat me opvallend niet goed af. En dat resulteert zich dan meer in een interne verhuizing. Ook veel speelgoed sla ik maar op in grote bakken op zolder. Voor als ie er misschien op een later moment weer mee wilt spelen...

Andere regels

Ik gaf al bij mijn aankondiging van deze challenge aan dat ik niet van plan was het volgens de "regels" te gaan doen. Daarmee bedoel ik op dag 1, 1 item weg of dag 2, 2 items weg enz enz. Ik ging de challenge aan per categorie. En zag dan wel hoeveel items ik weg deed. Uiteindelijk heb ik de afgelopen maand afstand gedaan van 309 items. Niet slecht toch?
Wat ook goed voor mij werkte was om al mijn verzorgingsproducten (die ik amper gebruikte) op een aparte plank te zetten. Dan had ik ze makkelijk ik het zicht en kon ik ze nog een kansje geven. Er waren geen blijvertjes bij, maar heb wel nog heel wat producten op kunnen maken. Denk bijvoorbeeld ook aan beautysamples. Die had ik stiekem veel!

Deze challenge is dan misschien voorbij, maar mijn opruim drang nog lang niet. Ik ben nog lang niet de opgeruimde minimalist die ik voor mezelf voor ogen heb. Maar ik ga mezelf ook geen onnodige druk opleggen. Het leven moet wel leuk blijven. Maar ik ervaar al zoveel meer rust door het afstand nemen van spullen waar ik toch niets mee doe, geniet er van hoe ik anderen blij kan maken met mijn soms toch wel juweeltjes en ik vind het te leuk om winkeltje te spelen op UW. Zoals je misschien weet ben ik hiernaast ook nog bezig met de #LessSpend2018 challenge. Dat combineert erg fijn samen met minimalisme en bewustwording van materialisme.

Hoe is het bij jou gegaan en deze challenge? Of ga je 'm misschien nog doen?

       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts