kleding kopen en verkopen op United Wardrobe

Dankzij mijn minimalisme challenge is mijn kledingkast weer een stuk leger. Omdat veel van deze kleding in nieuwstaat verkeerd. Maar omdat ik het toch niet (meer) ga dragen heb ik er uiteindelijk afstand van genomen. Oké bijna afstand van genomen dan, want ik heb alles nog in huis en probeer ik een tweede leven te geven door middel van het online verkopen. Dat doe ik onder andere met behulp van United Wardrobe.

UW

United Wardrobe is een online fashion marktplaats waar je op een leuke, snelle en bovenal veilige manier tweedehandskleding kunt kopen en verkopen.

Een klein jaar geleden heb ik mijn eigen account aangemaakt (Stefanie HT). Inmiddels heb ik 21 items verkocht maar heb ik ook ruim 14 kledingstukken gekocht.

Ik vertel je vandaag meer over dit platform en mijn koop en verkoop ervaringen!

App of site

Wanneer je de UW app opent of bezoekt via de website op je computer, zul je meteen zien dat deze een Instagram achtige layout heeft. Items zijn zeer visueel aangegeven. Dat is overzichtelijk neuzen! 
Met behulp van de zoekmachine is het makkelijk zoeken naar dat ene zwarte colbertje of bloemen rokje waar je naar op zoek bent. En of je nu op zoek bent naar designer of H&M kleding? Het is er allemaal te vinden! Sterker nog, je kunt hier ook opzoek naar tassen, sieraden, cosmetica en accessoires. Deze app is niet alleen voor dames maar ook voor heren! Ikzelf ben met regelmaat aan het snuffelen naar leuke koopjes.

Kopen

Heb je iets leuks gezien maar vind je de vraagprijs te hoog? Dan is er (wanneer de verkoper deze optie aan heeft staan) de mogelijkheid om een bod uit te brengen. Bedenk wel dat de verzendkosten al in de prijs berekend zijn door de verkoper en het best prijzig is om tegenwoordig iets te versturen.

Zie je meerdere items die je wilt overnemen van dezelfde verkoper? Dan kun je ook een bundelbod plaatsen. Dat scheelt natuurlijk een hoop in de verzendkosten en kun je leuke fair fashion items vaak nog voordeliger overnemen, wanneer de verkoper het bod accepteert uiteraard!
Wanneer je één of meerdere items in je winkelmandje hebt gedropt, regelt UW de rest. Pas wanneer jij betaald hebt, krijgt de verkoper jouw gegevens om de aankoop naar te verzenden. De verkoper krijgt pas betaald wanneer jij je item hebt ontvangen en dit ook hebt doorgegeven via de app. Tot die tijd beheert UW dus het geld. Na ontvangst van de koper krijgt de verkoper na 24 uur de uitbetaling.
Betalen kan trouwens via iDEAL, PayPal, Visa of Mr. Cash.

Ben je echt niet tevreden over een gekocht item, dan kun je deze altijd retourneren. Bedenk dan wel dat de verzendkosten voor jouw rekening zijn.

Verkopen

Zelf verkopen werkt ook ontzettend makkelijk. De app heeft hier duidelijk mijn voorkeur in want met mijn telefoon maak ik wat foto's van het item dat ik te koop wil zetten, vul wat kenmerk gegevens in zoals: categorie, maat en kleur. En voilà, mijn advertentie staat online! Zorg er voor dat je foto's duidelijk zijn want die doen uiteindelijk het grootste gedeelte van de verkoop. Veel ruimte voor aanvullende tekst bij het artikel is er niet. Deze kun je wel plaatsen bij de optie 'reacties' bij het product. Daar kunnen potentieel kopers ook weer vragen aan je stellen.
Houd bij het bepalen van je vraagprijs, naast den verzendkosten, er ook rekening mee dat 10% van je verkoopprijs naar UW gaat. Dus stel je verkoopt een jas voor 10 euro dan houd je hier 9 euro aan over en daar moet je zelf nog de (pakket) verzendkosten van betalen. Even goed rekenen voordat je een advertentie plaatst. Je wilt voorkomen dat je iets verkoopt en er zelf nog geld bij moet leggen om het te versturen.
Soms staat een item niet langer dan een dag online voordat je het verkoopt, en soms een jaar. Enigszins ook afhankelijk van het seizoen als het om kleding gaat. Staan je items al langere tijd te koop, dan kun je na vijf weken je producten zonder bijbetaling heractiveren. Mooi! Want heel eerlijk, alles online plaatsen kost aardig wat tijd. En het is fijn wanneer je niet opnieuw een hele nieuwe advertentie hoeft aan te maken. Je kunt je advertentie trouwens ten alle tijden aanpassen. Mocht je bijvoorbeeld het bedrag willen verlagen of extra foto's toevoegen.

Favorieten

Je kunt met je account ook verkopers volgen en producten opslaan in je favorieten.
Mijn tip: Zie je iets leuks, sla deze op in je favorieten en koop wanneer het weer een transactie vrije dag is. Dat zijn dagen dat je geen transactie kosten hoeft te betalen (UW heeft uiteraard ook kosten voor app verbeteringen).  
Het scheelt altijd weer een paar euro. Maar als je iets echt hebben wilt, zou ik niet te lang wachten voordat het artikel aan je neus voorbij gaat. 

Service

De service van UW is echt top! Mijn ervaring is dat ze ontzettend snel reageren en met je mee denken.

Je blijft tenslotte te maken hebben met mensen. En het kan altijd voorkomen dat de koper zich niet aan de (verzendtijd)richtlijnen houdt, of zelfs helemaal geen gehoor geeft aan je chatberichten. In dat geval kun je altijd contact opnemen, wordt de koop geannuleerd en ontvang je je geld terug. Dit scenario heb ik namelijk al twee keer ervaren. En dan ben ik heel blij dat United Wardrobe er als tussen persoon tussenzit en ik niet mijn geld kwijt ben aan oplichting.

Conclusie

Online (kleding) kopen blijft naar mijn mening altijd een beetje een gok. Ik heb meerdere items gehad die kleiner uitvielen en ik daarom zelf weer meteen door verkocht. Tja, dat is natuurlijk anders dan bestellen bij een groot fashion keten waar je altijd nog naar een andere maat kan uitwijken. Het is me tot nu toe één keer overkomen dat ik een item kocht en ik de staat hiervan te versleten vond. Maar als ik dan terug bereken met de vraagprijs en verzendkosten in mijn achterhoofd, had ik het item uiteindelijk ook voor 1 euro. Maar ik zou zo'n item gewoon nooit online geplaatst hebben.

Het is een verslavende app. Zowel als koper maar ook zeker als verkoper. Maar de app en service van UW werkt erg overzichtelijk en prettig. Wat ik misschien nog wel het aller fijnste vind aan verkopen bij UW, is dat je nooit meer last hebt van no showers. Mensen die niet op komen dagen op de gemaakte afspraak.
Wat ik wel ontzettend mis aan United Wardrobe is de categorie kinderkleding. Daar zit ik echt met smacht op te wachten!

Mocht je overwegen om zelf een UW account aan te maken? Wanneer je dat via deze vrienden link doet, ontvang je 5 euro shoptegoed! Alvast veel koop en verkoop plezier!

#nospon
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts