De Allerhande Box, mijn tweede ervaring | REVIEW


Het is inmiddels ruim een jaar geleden toen ik mijn eerste ervaring had met de Allerhande Box. Helaas was het toen niet zo in de smaak gevallen als dat ik hoopte en heb ik er tot sinds kort geen interesse in gehad.

Waarom toch besteld?

Nou het hele concept van zo'n maaltijdbox vind ik top. Even een paar dagen niet na te hoeven denken over je avondeten, heerlijk! Want ik vind dat nogal een dingetje hoor, om dag in dag uit een originele, gezonde, lekkere en als het even kan een niet te moeilijke maaltijd op tafel zetten. Toen ik afgelopen week weer door mijn zelf samengestelde receptenmap aan het bladeren was en totaal geen zin en inspiratie had, kwam ik toch uit bij de maaltijd box van Albert Heijn.

En wilde ik je graag mijn tweede ervaring over de box delen. Inmiddels is het trouwens geen box meer. Dat hebben ze voor het weekend allemaal verandert. Dus ik had nog de versie dat je drie van de vier maaltijden kon kiezen. Inmiddels is deze keuze enorm toegenomen ! Je kunt nu namelijk kiezen uit acht(!) verschillende maaltijden en bovendien bieden ze ook vegetarische maaltijden aan. Ook zit je niet meer vast aan drie stuks. De keuze is nu een stuk vrijer en groter geworden en elke maaltijd heeft zijn eigen prijs. 

Vanaf drie maaltijden verzenden of ophalen bij Pick Up Point gratis. Uiteraard kun je hier dan nog je overige boodschappen bij bestellen.


Gezien mijn ervaring van afgelopen week zou ik geen vijf maaltijden per week bestellen. Het is natuurlijk wel super makkelijk, maar verse producten heb ik liever ook echt vers. Want de mini Romaine sla uit mijn box zag er op dag één al niet zo lekker fris uit...

Mijn maaltijden

- Quinoasalade met zalm in sojasaus & sugarsnaps
- Nasi met kip, snijbonen & gebakken ei
- Ravioli met venkel, kaas & tomatenhartjes

Voor deze maaltijden betaalde ik €37.50 voor twee personen ( Dat is trouwens al 2.50 meer als een jaar geleden). Ik vind dat aardig prijzig klinken voor drie maaltijden. Vooral als ik zie wat je er voor krijgt. 

Uiteindelijk was is zo nieuwsgierig dat ik de ingrediënten los in mijn digitale winkelwagen plaatste om de prijs te vergelijken. Conclusie: als ik alle items toevoegde kwam ik uit op een bedrag van 42 euro. Dus dan zou je zeggen dat de box voordeliger is dan de ingrediënten zelf los aan te schaffen. Maar vergeet dan niet dat ik bij  zelf kopen een hele zak uien heb, een koriander plant in plaats van takjes, twee hele knoflook stronken en niet alleen de drie teentjes die in de recepten staan. Dus heel eerlijk, in verhouding ben je net ietsjes duurder uit. Maar je hoef dan ook niet zelf na te denken over de aanschaf van de ingrediënten en het recept.

De recepten zijn gemakkelijk te volgen. Elke mislukte keukenprinses (like myself) zal gegarandeerd een maaltijd op tafel kunnen toveren. De vraag is alleen of dat 'ie ook in de smaak valt. Daarom vind ik het ook zo tof dat het concept aangepast is naar de keuze uit acht maaltijdrecepten. 

Hoe waren de maaltijden mij bevallen? 

Ik ben een stuk enthousiaster over deze (tweede) ervaring. We hebben niet alsnog de pizzeria hoeven te bellen. Wat betreft de tijd die ze inschatten voor het recept, is ook veel meer kloppend dan toen. Mijn favoriet was toch wel de Ravioli. Maar alle drie de recepten krijgen een plekje in mijn receptenmap en zullen zeker nog eens gemaakt gaan worden. 

Ik ben blij dat ik de 'gok' op een nieuwe ervaring met de Allerhande Box heb gemaakt. Mijn vertrouwen is hersteld en door het nieuwe concept ga ik zeker nog eens gebruik maken van de Allerhande service!


#gekocht
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts