Deze squichy klei is fascinerend!

Mijn zoontje en ik mochten iets nieuws uittesten. Ik omschrijf het als een combi van klei en Toverzand. En geloof me, dit spul is echt super fascinerend!
MadMattr is een zachte maar stevige klei verkrijgbaar in zes vrolijke kleurtjes. Daarnaast zijn er ook nog verschillende sets verkrijgbaar om de mooie en leuke bouwcreaties te maken. 


Wij testen uit

-Create & Build fun pack paars (57 gram)
-Potje MadMattr mint (57 gram)
Tijdens mijn eerste ervaring met deze 'substantie' in mijn hand, vond ik het een beetje aanvoelen als oase. Je weet wel dat groene spul om een kerststukje mee te maken. Het voelde stroef aan. Heel anders dan ik gewend ben van 'gewone' klei.

Deze klei plakt namelijk niet, is stevig en wanneer je deze streched, is deze heel squichy en zacht! Dat maakt dit speelgoed zo ontzettend fascinerend en verslavend! Bovendien is het gluten en allergenen vrij dus geschikt voor iedereen.

Maken en bouwen

Met de Extruders (de vormpjes) uit het fun pack, kan je oneindige creaties maken. 
Bovendien kan een peuter (blijkbaar) prima zijn eigen blokjes en staafjes maken. 

Wil je echt zo'n strak eindresultaat als op de afbeelding, dan heb je wel een mesje nodig als hulpstuk. Helaas zit deze er in de kleinere sets niet bij. En daarom gebruik ik een schilmesje voor een strak eindresultaat. Uiteraard iets wat papa of mama moet doen en je nooit aan je kind mag over laten.
Vormpjes maken zoals je dat met 'gewone' klei gewend bent, werkt anders. Zo is MadMattr niet geschikt om dunne sliertjes te rollen tussen je handen of op een tafel. Daar moest ik even aan wennen. Maar juist is dit spul en het bouwen veel leuker, verslavender en veeeel langer interessant (vooral voor een peuter)! Het heeft ook een soort stressbal effect. Bovendien vind ik het geweldig dat MadMattr niet aan mijn handen (en soms kleding) blijft plakken, of onder je nagels gaat zitten (jak!).
Als mijn zoontje en ik vergeten de klei op te ruimen droogt deze niet uit. Zelfs niet na een dag in de zon te hebben gelegen! (Zelf getest).

Wel geeft het (zoals met alle klei materiaalsoorten) wat rotzooi met kleine afgebroken stukjes. Daarom adviseer ik je als ouder om de leeftijdswaarschuwing in acht te nemen. En eventueel alles in een groot diep bord te plaatsen als je geen zin hebt om verloren stukjes op te vegen.

Wij zijn fan! 

Omdat foto's niet kunnen laten zien waarom dit spul zo verslavend en leuk is, heb ik een korte impressie video gemaakt. Het zal zeker ook schelen dat het de hele dag bereikbaar op tafel kan blijven liggen. Geen opruim stress meer in verband met uitdroging!
MadMattr is al in verschillende winkels verkrijgbaar in Nederland. Uiteraard ook in de webwinkels. De prijzen kunnen aardig variƫren (afhankelijk van hoeveelheid e.d.). Dus even Googelen naar de voordeligste prijs.#gekregen
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts