Van voor naar achter op de fiets


De fase dat mijn zoontje voorop bij mij op de fiets kan zitten in nu bijna voorbij.
En ja, dat vind ik best wel een dingetje! 
Ik vreesde aan het begin van de lente dit jaar dat hij misschien al moest verhuizen naar het achterzitje. Gelukkig was dit gezien zijn gewicht (voorop is tot max 15 Kilo) nog niet het geval. Toch heb ik rond Augustus het Yepp achterzitje al op mijn Gazelle Bloom mamafiets geplaatst zodat we er beide aan konden wennen. 

Van voor naar achter

Officieel mag hij dus nog voorop maar ik merk dat het best een onhandig gewicht is om die kleine man elke keer in zijn zitje te plaatsen. Nu vraag ik hem voor elke fietsbeurt of hij voor of achterop wilt. Dan kan hij ook wat relaxter wennen aan het feit dat vanaf nu zijn uitzicht nog mijn rug zal zijn. 
Natuurlijk was de eerste keer dat hij in het achterzitje zat, voor mij weer een emotioneel mama momentje (ben ik de enige?). Ik zal het wel gaan missen hoor die momentjes dat hij bij mij voor op de fiets zit, waar hij natuurlijk heel de wereld kan zien, we er op los kletsen en alles tellen wat we zien. Nu kan ik 'm nog goed in de gaten houden en ongegeneerd kusjes geven. Straks is dat allemaal officieel voorbij. Daarom geniet ik nu nog maar even extra van zolang hij nog in het voorzitje kan en wil. Dan moet mijn rug nog maar even geduld hebben met de rust van dat gewicht tillen.

Was de switch van het voorzitje naar het achterzitje voor jou ook zo'n emotioneel mama dingetje?

#nospon
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts