Ballondieren maken, leuk voor een feestje!

Uk's tweede verjaardag staat om de hoek en dus ben ik al druk met de voorbereidingen. Toen ik een tijdje geleden deze doos vervormbare ballonnen spotte bij de Action voor €1,69, heb ik deze meteen in mijn mandje gesmeten. Dit is toch te leuk!  
In de set zitten 72 ballonnen van 23 cm in 6 verschillende kleuren: groen, geel, rood, roze, paars en oranje. Er zit een pompje bij om de ballonnen op te blazen (onmogelijk om dat op longkracht te doen) en een A4-tje met voorbeelden om dieren te maken. Zoals bijvoorbeeld een zwaan, hond of dino.

Inmiddels ben ik aan het oefenen geslagen en stiekem is dit best moeilijk. De gebruiksaanwijzing snap ik amper. Ik gebruik 'm dan vooral om de indeling er van af te lezen. Hoe en wat ik welke kant op moet draaien haal ik geen wijs uit en doe ik maar een beetje op gevoel en inzicht.
Dit zijn mijn eerste drie creaties: Een hond, zwaan en dino. Haha, ik haal het er ook niet uit hoor.

Lange tekkels maken lukt me na wat oefenen inmiddels als de beste. Dus ik denk dat er op Uk's feestje vooral hondjes in verschillende kleuren door het huis te vinden zijn. De overige dieren moet ik echt even wat meer tijd voor nemen om (in verhouding) onder de knie te krijgen. Hopelijk staan er nog wat leuke voorbeeld filmpjes op YouTube.
De kwaliteit van de ballonnen is wat zwakjes. Soms klappen ze al kappot voordat ik er een knoopje in heb kunnen leggen. Vooral de rode overleven het op de een of andere manier niet. Maar voor het geld kun je echt al heel wat pret beleven.

De volgende rond ga ik op zoek naar de wat meer kwaliteit figuur ballonnen, want ik vind het echt heel leuk om te maken. Ook al zit ik soms met mijn ogen dicht te draaien omdat ik bang ben dat de ballon in mijn gezicht klapt.

Hoe leuk is het trouwens om een ballondiertje te combineren met een traktatie en uit te delen op school?

       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts