Duurzaam bouwen met BiOBUDDi

Bouwen van zeer creatieve garages, is iets dat mijn zoon en ik graag doen. Daar zijn de vrolijke en eco friendly bouwstenen van BiOBUDDi een perfecte uitkomst voor.

Wie is BiOBUDDi?

BiOBUDDi is een Nederlands merk dat afgelopen zomer, 13 verschillende sets op de markt heeft gebracht. Waaronder de 'learning to built' set die ik je vandaag laat zien.

Dit speelgoed is gemaakt van suikkerrietplant restanten, heeft daardoor een plantaardige basis en omdat het gemaakt is van ecologische materialen, is het niet schadelijk maar wel duurzaam.
Hun motto is niet voor niets: ‘Start Building a Better Tomorrow’.

Onze set

In ons geval, bestaat de set uit 100 stuks. Dat is inclusief de bouwplaten. Er zijn ook kleinere sets beschikbaar met 40 of 60 stuks.

Dit speelgoed doet je waarschijnlijk heel erg denken aan dat ene merk. Goed nieuws, ze zijn ook compatibel met elkaar! De matte BiOBUDDi bouwstenen kun je zelf nog opleuken met de bijgevoegde set stickers. Die ik overigens nog even achterwege zou laten als je kleintje zich nog in de ik-stop-alles-in-mijn-mond fase bevindt.

Creativiteit stimuleren

Zelf word ik al razend enthousiast van de gebruiksaanwijzing! Daar staan een paar 'learn to create' afbeeldingen in, die het bouwen tot een extra level brengt. Ikzelf betrap me er op dat mijn bouw creativiteit niet veel verder komt dan torens, gebouwen en (sinds kort) garages.

Inmiddels maak ik samen met mijn zoontje in no time een walvis of een struisvogel. BiOBUDDi prikkelt dus extra de fantasie en creativiteit! Zelfs bij mij als moeder. 

Bovendien heeft bouwend spelen nog meer voordelen zoals: 
- Ontwikkeling van grove en fijne motoriek
- Geduld
- Concentratie
- Visueel-ruimtelijk inzicht.
Alle 13 sets zijn geschikt voor kindjes van 1,5 tot 6 jaar. Naast creatief bouwen lijken de overige 'Learning' sets me ook ontzettend leuk voor mijn peuter. Een speelse en laagdrempelige manier om te leren over: dieren, groenten & fruit, symbolen, letters en cijfers.

Wist je dat je BiOBUDDi gewoon kunt vinden in de schappen van Intertoys (de witte doos valt aardig op). Of shop online bij Bol.com.Is jouw kleintje gek op bouwen? Wat bouwen jullie het meeste?


#gekregen
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts