Urtekram No Perfume gezichtsverzorging | REVIEW

Al enige tijd gebruik ik een hele nieuwe lijn voor mijn skincare routine. Heb je wel eens van Urtekram gehoord? Ik eerst ook niet. Maar ik ben aardig enthousiast over dit merk. Ik vertel je vandaag alles over mijn ervaring met een deel van de "No Perfume" verzorgingslijn.
Ik mocht wat producten uittesten en was per toeval ook toe aan nieuwe gezichtsverzorging producten. Niet geheel verrassend dus dat ik koos voor een cleansing lotion, een skin tonic en een dagcrème. Als extraatje ontving ik ook nog een body lotion uit dezelfde lijn om uit te proberen.


Om mezelf een uit te dagen (en uiteraard na het lezen over het product in de shop) koos ik voor de 'No Perfume' lijn. Bovendien is het kenmerk van deze lijn: hydraterend. En dat is dus precies wat mijn vochtarme huidje wel kan gebruiken!
Zoals je misschien weet ben ik erg kieskeurig in de geur van mijn gezichtsverzorging. Bovendien vind ik het (met mijn gevoelige huid) ook altijd spannend om iets nieuws -lees voor mij onbekends- te testen. Laat staan te ervaren zonder er in de winkel even aan geroken te hebben.

Na wat googelen kwam ik erachter dat Urtekram onder andere verkrijgbaar is bij Ekoplaza. Maar ook in diverse online drogisterijen kun je makkelijk aan deze betaalbare producten van Urtekram komen.

Een aantal kenmerken van de verzorgingsproducten van Urtekram zijn:
  • Gecertificeerd biologisch met het COSMOS ORGANIC certificaat van Ecocert Greenlife. Behalve de Deo Stick (COSMOS Natural)
  • Zonder parabenen en synthetische conserveringsmiddelen die de endocrien verstoren.
  • Gemaakt van groente-ingrediënten 
  • Zonder petrochemische ingrediënten
  • Niet getest op dieren

De cleansing lotion (245 ml €9,65)

Breng je aan op een watje. Één pomp per watje is ruim voldoende voor je gezicht en hals. Ikzelf ben zeer groot liefhebber van facewash producten en heb mijn fles dan ook in de badkamer staan. Ik gebruik 'm stug zoals ik een facewash gebruik: Gezicht nat maken, twee pompjes kort in masseren en afspoelen. Schuimen doet het dus niet, maar de reiniging is er zeker niet minder door! Na gebruik voelt mijn huid super zacht, schoon en glad.

De skin tonic (245 ml €6,59)

Gebruik ik wel via een watje (zoals het hoort ;)). Meteen merkte ik een hoog alcohol gehalte in dit product. Dat vond ik verrassend, omdat het om een lijn gaat die vochtinbrengend werkt en alcohol - wat uitdroogt- vind ik een tegenstrijdig ingrediënt.

Toch vind ik het fijn om weer eens een product met alcohol te gebruiken in in mijn dagelijkse routine. Misschien komt het door mijn puber fase toen ik veel meer last van acne had en elk product wel alcohol had. Maar het geeft me een extra schoon gemaakt gevoel. Bovendien werkt het desinfecterend, mocht ik toch zo nu en dan nog eens last hebben van een onzuiverheidje hier en daar. Je zou kunnen denken dat dit de huid een trekkerig gevoel achterlaat, maar dat is (bij mij) absoluut niet het geval.

De dagcrème (50ml €7,75)

Zit in een klein flesje met een pompsysteem. Super handig en bovendien erg hygiënisch! Een half tot één pompje is meer dan voldoende voor mijn gezicht en hals. De crème smeert gemakkelijk uit en trekt snel in. Dat is fijn, want ik hoef dus niet lang te wachten voordat ik met mijn foundation aan de gang kan. Sterker nog, in de meeste gevallen mix ik de twee met elkaar tijden het aanbrengen.
Ook gebruik ik meerdere keren in de week de crème ook als nachtcrème. Vooral met de koude dagen was mijn huid blij met deze extra verzorging.

De body lotion (245 ml €7,99)

Ontving ik extra om uit te proberen. Deze werkt net als de overige flessen, met een handig pompsysteem. Heel eerlijk, ik ben te lui voor bodylotion's. Het is nooit mijn soort verzorgingsproduct geweest en dit zal het ook gewoon nooit worden.

Deze geurloze body lotion (die toch ook dat muffige heeft), is wel een uitkomst voor mijn droge benen. Vooral na het ontharen van mijn benen kunnen ze wel wat extra verzorging gebruiken. Ook hierin merk ik dat het echt een vochtinbrengend product is die snel intrekt maar ik persoonlijk iets te dikkig vind om uit te smeren. 

Conclusie

Ik heb de lijn nu een ruime maand op mijn gemak gebruikt en zie echt verbetering van mijn huidconditie. Ik had voorheen namelijk best last van een soort griezel bultjes op mijn voorhoofd en rondom mijn slapen. It's all gone! Dus ja, ik ben enthousiast! 

Waar ik wel even aan moest wennen was de lichte muffe geur van de cleansing lotion, dagcrème en body lotion. Zoals ik al aan het begin vertelde ben ik heel kieskeurig in geur. Dat gedeelte neem ik dan ook voor lief aangezien ik duidelijk verbetering zie van mijn huid.

Bovendien maakt de betaalbare prijs van de producten het zeker de moeite waard om zelf eens kennis te maken met de producten van Urtekram. Naast verzorgingsproducten voor lichaam en haar hebben ze ook een zeer ruim assortiment in voedsel.
Yes, ik ben fan. Zeer grote kans dat ik deze lijn opnieuw aanschaf. Al ben ik ook erg nieuwsgierig naar de "Nordic Birch" lijn. Misschien dat ik daar in de winkel eerst mijn neus in ga steken om te checken of die wél geparfumeerde lijn iets voor mij is...#gekregen
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts