Wat is leuk met een dreumes/peuter in de Efteling?

Wat is het toch altijd weer een heerlijk gevoel op het moment dat je in de betoverende wereld stapt die we De Efteling noemen. Als een kind zo blij word ik al wanneer ik weet dat we gaan. En hoe leuk dat ik nu met mijn eigen gezinnetje herinneringen kan gaan maken, zoals ik ze me weer herinner van mijn eigen familie. 

Ik denk dat we allemaal wel bekent zijn met een dagje Efteling, tenminste dat hoop ik anders mis je echt een stukje basisopvoeding. Hoewel het sprookjesachtige pretpark geschikt is voor jong en oud, wil ik graag met je delen waar nu echt de leuke plekken zijn met een kleintje van een jaar of twee. 

Ruigrijk


Want wanneer je denkt aan Ruigrijk, verwacht je dat je daar in eerste instantie niets te zoeken hebt met een dreumes/peuter. Behalve dat het daar mooi wandelen is, zal je kindje het misschien wel heel interessant vinden wanneer er opeens een karretje van een achtbaan langs sjeest. Kijken is soms net zo leuk als er zelf ingaan.

Maar ook in Ruigrijk is aan de kleintjes gedacht zoals bijvoorbeeld met het Kinderspoor. Dan zal papa of mama wel even moeten helpen met trappen om vooruit te komen.

Loop zeker ook De Oude Tufferbaan niet voorbij. Hier mag je een rondje rijden in een Oldtimer waarbij je zelf moet sturen.

Zitten, kijken en genieten in de Stoomtrein die een rondje rondom het hele park maakt. Een perfect rustmomentje om even een broodje te nuttigen.
Of ga leuk eendjes vangen, ballen gooien in de Game Gallerij. Dit is overigens de enige plek waar ze Jokie en Jet folieballonnen verkopen!


Anderrijk


In Anderrijk vind ik dat het minste te doen is voor de kleintjes. Je zou denken dat de Pandadroom, de 3D film met dieren, een gegarandeerd succes zal zijn. Maar deze film en het 3D effect kan nog best wat spannend zijn. Je kunt wat dat betreft beter via het restaurantje naar binnen lopen en dan spelen in de indoor speeltuin tussen alle dieren.


Fantasierijk


In Fantasierijk kun je de bewoners van de Efteling tegen het lijf lopen en eventueel genieten van de prachtige watershow op muziek: Aquanura. Verder vind je hier ook de nieuwste familieattractie: Symbolica. Geschikt wanneer je kleintje naast je kan blijven zitten, want ik begreep dat het niet de bedoeling is dat je hem of haar op schoot neemt. Bovendien heb je bij deze nieuwe attractie een grotere kans op een lange wachttijd. Misschien klinkt 20 a 30 minuten je niet zo extreem lang in de oren, maar bedenk dat dit voor je kleintje voelt als een eeuwigheid. Lange wachtrijen zou ik dus sowieso vermijden met een kind.

Marerijk


Zodra je het spoor oversteekt en het pretpark echt instapt kun je meteen links afslaan en  meteen beginnen met een rondje Sprookjesbos. Alleen daar wandelen en kijken naar de verschillende sprookjes is al betoverend genoeg. Hier alleen al kun je met gemak een dagdeel rondhangen. In dit bos kun je bovendien ook genieten van de Sprookjesboom Show in het Openluchttheater.

Diorama is volgens mij iets wat vele mensen voorbij lopen. Deze miniatuurwereld geeft veel kijkplezier bij je kleintje. Let er wel even op dat deze eindigt in de nachtsfeer, het er dus donker is met bliksem en donder effecten. Eventueel halverwege omdraaien om te eindigen met een angstig klein kindje.

De Stoomcarroussel blijft leuk voor het hele gezin. En ook in Marerijk vind je een opstapplaats voor de Stoomtrein.

De Nostalgische speeltuin Kindervreugd is een plek waar je kind weer even uit de betoverende wereld kan stappen en weer even echt kind kan zijn. 

Het Volk van Laaf is vergelijkbaar met Sprookjesbos maar dan wat kleinschaliger. Genoeg te bekijken en eventueel een rondje in de monorail.

Wil je dat echte pure Efteling gevoel pakken met een hoog nostalgisch kermis gevoel? Dan is het Anton Pieck Plein de plek waar je moet zijn. Hier vind je naast verschillende Caroussels en zweefmolens ook diverse eetgelegenheden. 

En dan is er nog de prachtige Droomvlucht. Je kleintje kan in deze familieattractie  gewoon naast je zitten. Maar houdt er rekening mee dat het in deze attractie
soms best donker en daardoor spannend kan zijn. 

Rijzenrijk


Dan het meest kindvriendelijke rijk: Reizenrijk. Hier is natuurlijk dé attractie voor je kleintje te vinden: Festival Carnaval en kun je, als je geluk hebt, Jokie en Jet ontmoeten. 

Houdt je kind van ontdekken en avondtuur dan is het Doolhof leuk om mee te gaan ontdekken. En spelen in het Kleuterhof is helemaal succes gegarandeerd. Ondertussen kun je zelf even bijkomen met een hapje en een drankje op  het terras, terwijl je ondertussen je kind(eren) in het oog kunt houden.


Dit zijn wat mij betreft de go to’s in de Efteling met een dreumes/peuter. Alle andere attracties zou ik (vooral bij een eerste bezoek) niet aan beginnen. De Gondeletta en de Pagode lijken misschien heel geschikt, maar duren best lang. En dan zit je daar met een kindje dat misschien even geen zin heeft. Ik zou zeggen, less is more. Leg de lat van het aantal attracties om je geld uit je kaartje te halen niet te hoog. Sterker nog, wij zijn twee ochtendtjes geweest. Zodat Uk gewoon weer rond zijn slaaptijd in zijn eigen bedje kon slapen. Vergeet niet dat ze ontzettend veel prikkels ervaren op zo'n dag. Wat ik wil zeggen is, geniet vooral van je kleintje die geniet en maak samen prachtige herinneringen, zoals je die zelf waarschijnlijk ook hebt.

Nog een tip voor eigenlijk elk willekeurig dagje uit.

Neem je eigen eten en drinken mee. Tuurlijk is het ook genieten in een restaurantje, maar soms kan het best heel lang wachten zijn voordat je aan de beurt bent. Er zijn genoeg bankjes door het hele park te vinden waar je even kunt chillen onder het genot van een Krentenbolletje. Bovendien heb je daar ook nog een veel mooier uitzicht dan op een bomvol terras. Veel plezier samen!

Wat is jouw mooiste Efteling herinnering?

#nospon
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts