Lezen en ontspannen in de bibliotheek

Stiekem kan ik me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst in een bibliotheek was. Maar dan heb je zelf een kleintje en begint het cirkeltje van ontwikkeling weer opnieuw.
bibliotheek eindhoven de witte dame
Veel kleine bibliotheken in de wijk zijn al opgedoekt, maar hier in het centrum van Eindhoven hebben we in ieder geval Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame nog.

Budget uitje

Onlangs tipte een andere mama me erop dat je een gratis jeugdabonnement kan afsluiten voor je kindje van 0 tot 18jaar. Uiteraard mag je dan alleen kinder gerelateerde items lenen. De verdere voorwaarden van dit abonnement kunnen verschillen met de bibliotheek bij jou in de buurt. Hopelijk kan ik je toch een beetje enthousiast maken om het eens te gaan ontdekken met je kleintje. En kom je uit (de buurt van) Eindhoven, beleef het dan eens zelf!
Bij de Witte Dame kun je je kindje online inschrijven (het pasje ligt dan de volgende dag al klaar) of je meldt je even bij de balie voor de inschrijving. Je kindje ontvang dan een super schattig koffertje met motiverende lees inhoud en info flyers.
Achter in de Witte Dame is een hele hoek ingericht speciaal voor de kinderen. Er staan een paar banken waar ze zelf hun uitgekozen prenten en leesboeken op hun gemakje kunnen bekijken. Zelfs aan de allerkleinste is gedacht met de knipselboekjes, die je ook kunt lenen.

Liever koken dan lezen? Dan is daar aan deze lange keuken natuurlijk alle ruimte voor. Ondertussen kunnen papa en mama even genieten van een lekker kopje koffie of tosti in het bibliotheekcafé dat uitzicht heeft op de kinderafdeling.
Hier is de bibliotheek dus niet alleen een plek om zakelijk boeken te halen, het is een plek om te ontspannen, te socializen (zowel voor groot en klein) en dat dus onder het genot van een drankje en een hapje.


Scannen

Heb je uiteindelijk een stel (strip)boeken, puzzels, magazines of DVD's gevonden die je graag wilt lenen? Dan loop je naar de uitgang en scan je heel gemakkelijk je items bij de zelfhulp uitleenbalie.
Dan kan je kleintje de komende vier weken weer genieten van een hoop nieuwe verhaaltjes. Wat ook wel eens leuk is voor jezelf als ouder, want ik mag soms hetzelfde boek wel meerdere keren per dag (elke dag!) lezen. Dan is het wel zo verfrissend om weer eens wat anders voor te lezen zonder dat ik veel geld uitgeef aan nieuwe boeken.
Bevallen de boeken of andere uitleen items en wil je ze nog wat langer 'houden'? Vanuit huis, achter de computer kun je alles regelen, van verlengen tot nieuwe boeken reserveren. Super handig.

Wil je nog meer uit je bibliotheek bezoek halen? Wanneer je een kijkje neemt in de agenda, zul je zien dat er genoeg op het programma staat. Na de schoolvakantie is er elke woensdag bijvoorbeeld een voorleesuurtje voor kinderen t/m 7 jaar.

Wanner ben jij voor het laatst in de bibliotheek geweest?

       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts