Van krassen naar wissen met dit herbruikbare to do lijst schriftje | REVIEW

Dagelijks maak ik meerdere to do lijstjes. Naast deze lijstjes, slingeren er in huis ook nog heel wat briefjes rond zoals: de was niet vergeten uit de machine te halen of de groenbak ook weer binnen te zetten. 
Komt deze chaotische manier van werken je herkenbaar voor? Dan weet ik zeker dat ik dé oplossing voor je gevonden heb.To do lijst queen

Ik ben echt van de to do lijstjes en briefjes. Elke ochtend pak ik mijn kladblok erbij en noteer ik diverse puntjes die ik niet mag vergeten die dag. Van de allerdaagse dingen tot het online versturen van een bloemetje.

Elk taak die ik kan afstrepen van mijn lijstje of briefje dat ik kan weggooien, geeft mij een voldaan gevoel. Maar na het kunnen afstrepen van meerdere taken, vind ik het lijstje er rommelig uitzien en begin ik met het maken van een nieuw to do lijstje. 

Dat geintje kan wel zo'n twee tot drie keer voorkomen per dag! Zo ben ik niet alleen veel tijd kwijt met het schrijven van nieuwe lijstjes, ik verspil ook nog eens veel meer papier dan nodig is. 

Nu weet ik dat er digitaal ook mogelijkheden zijn om to do lijstjes te gebruiken. Die fase heb ik al gehad. Dat online afvinken werkt voor mij minder prettig dan afstrepen. Vaak had ik  meerdere overlappende to do lijstjes verstopt in de app en mijn notities stond ook vol met diverse aantekeningen. Hierdoor verloor ik compleet het overzicht en kreeg ik (nog) minder af. 

Geniale uitvinding

Op Instagram kwam ik terecht bij het to do lijstje van Correctbook. Dat is een schriftje met vier herbruikbare pagina's die aan beide kanten zijn bedrukt. De pagina's hebben het zelfde effect als een whiteboard. Met de speciale bijgesloten marker stel je gemakkelijk je lijstjes samen. 

Je kunt je taken afvinken of -en dat is persoonlijk mijn favoriet- je veegt ze uit met de gum op de achterkant van de marker. En voor de grotere oppervlakken, gebruik je het bijgeleverde mini sponsje. 

Klinkt allemaal geweldig, toch? Ik moest dit uiteraard ervaren voor zowel mijzelf als jullie.
En geloof me, het is echt zo geniaal als het klinkt!

Ik vind deze manier echt fantastisch fijn werken. In dit A5 formaat schriftje kan ik in één keer acht(!) to do lijstjes aanmaken. Je kunt dus bijvoorbeeld een bladzijde per dag gebruiken en de pagina die overblijft de puntjes noteren die op een langere termijn afmoeten. Zoals je kledingkast winterproof maken, of werken aan het fotoboek voor je kindje. 

Mijn indeling


Ik gebruik het schriftje zowel voor mijn huishouden als mijn blog HappyThingz.nl.
De eerste twee bladzijden gebruik ik voor de dagelijkse, algemene puntjes. Dat varieert van het oud papier buiten zetten, tot het kopen van nieuwe luiers.

Dan heb ik een aantal pagina's met een maandplanning voor mijn blog. Dus in de vakjes waar je een vinkje kunt plaatsen, heb ik een getal van de datum staan wanneer ik iets online wil plaatsen.

Eindelijk(!) heb ik een herbruikbaar afvinklijstje voor wanneer ik een nieuw artikel of video heb geplaatst op mijn blog. Ik vergeet dan heel vaak dit ook te pluggen op alle Social Media kanalen of een Thumbnail te maken. Nu kan ik dit gemakkelijk afvinken en de vinkjes uitgummen om het lijstje weer te hergebruiken voor mijn volgende blogpost.

Een bladzijde gebruik ik voor mijn doordeweekse boodschappen en een bladzijde voor de weekendboodschappen. Die kan ik op elk moment aanvullen of aanpassen, zonder dat ik met verschillende bekladde briefjes achter mijn computer zit wanneer ik de boodschappen bestel. Overzicht!!!

Voortaan ga ik ook werken met een weekmenu. Die verzin ik zondagavond en dan hoef ik de rest van de week niet meer na te denken wat ik in hemelsnaam op tafel moet toveren als diner. Dit werk trouwens ook heel fijn in combinatie met mijn week en weekendboodschappen lijstjes.


Correctbook helpt!

Behalve dat dit schriftje in zeer korte tijd, mijn leven een stuk relaxter en overzichtelijker heeft gemaakt, steun je met je aankoop bij ook meteen een kind in nood aan herbruikbaar schoolmateriaal. Correctbook is namelijk een sociale onderneming dat de strijd aan gaat tegen analfabetisme in ontwikkelingslanden. 

Check de webshop voor nog veel meer handige herbruikbare (ringband) schriftjes. Ze bieden verschillende maten aan die je ook nog eens kunt aanvullen met extra blanco, lijntjes, ruitjes of puntjes pagina's. 
En daar nog bovenop, bespaar je vanaf nu een hoop papier. Lekker duurzaam dus! 
Als dat geen win-win-win is...

Op welke manier maak jij gebruik van to do lijstjes? Zou Correctbook iets voor jou zijn?#gekregen
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts