Even lekker ongegeneerd de aap uithangen met je kleintje.

Wat is er nu leuker dan ongegeneerd de aap uithangen in de klimtoestellen, op de speelmatten, de ballenbak en het springkussen? Of het nu prachtig zonnig weer is of het valt met bakken uit de lucht, wat mij betreft is een bezoekje aan het indoor speelpaleis altijd een goed idee om heen te gaan met je kleintje. 

Tussen 12:00 en 15:00 uur kun je sowieso beter je kleintje (en jezelf) uit de zon houden. En om dan niks te doen, of nog erger, TV hangen… Nope, not us!

Als moeder van een dreumes ben ik super enthousiast over de indoor speeltuinen. Gelukkig denkt uk daar net zo over. Voor ons bezoekje maken we een mooie wandeling en dan mag meneertje helemaal los. Omdat we meestal rond lunchtijd gaan is het er lekker rustig. Er zijn dagen geweest dat we bijna heel de tent voor ons zelf hadden! En ja dan kan deze mama ongegeneerd meedoen. Dat is sowieso een voordeel van spelen met je kleintje. Je word zelf weer een beetje kind. Want kun jij je nog herinneren wanneer je voor het laatst op het springkussen sprong? Precies, I rest my case.De kleinste

Voor je kleintje is het natuurlijk ook extra leuk en interessant wanneer er andere baby's of kinderen zijn. Meestal is er een speciale hoek ingericht voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Dat vind ik fijn, dan hoef ik me geen zorgen te maken dat de grote kids mijn kleine baby over het hoofd zien. En wat ik ook heerlijk vind is dat ik tijdens ons hele bezoek er niet eens aan toe om me achter mijn telefoon te verstoppen. Oké, zo hier en daar een fotootje. Maar verder niet. Even helemaal niks en lekker genieten met je kleintje. 

De eerste keer dat ik mijn zoontje meenam naar het indoor speelparadijs , was hij rond de 6 maanden. Hij kon toen nog niets. 
Daar lag hij daar als een gestrande zeehond in de ballenbak. Achteraf gezien was hij toen echt nog te klein om zich daar te kunnen vermaken.  


Poging 2

Rond de 9 maanden hebben mijn man en ik nog een paar pogingen gedaan. Het was al duidelijk meer een succes. Maar sinds dat hij 11 maanden was en zonder moeite kon rollen, kruipen, en zichzelf op kon trekken, is het ge-wel-dig om te gaan. Hij gaat helemaal los, gooit de ballen uit de bak, gaat wiegend (dansen) op zijn knietjes heen en weer op de muizen van K3 die daar wordt gedraaid. En ook hoor ik hem vele vreugde kreetjes maken die zelfs mij nu een lach op mijn gezicht brengt.

Wat voor mij als (over)bezorgde moeder super fijn is aan een indoor speeltuin die vol ligt met zachte matten, is dat meneertje zo vaak om zijn gezichtje zou kunnen gaan als hij wilt, hij komt er heelhuids en zonder blauwe plekken vanaf. En omdat hij daar de vrijheid heeft om te vallen en op te staan, ontwikkelt hij dat kunstje ook steeds sneller en beter. Bovendien nu hij wat ouder is, kunnen we ook al een stuk langer blijven. Inclusief daar het fruithapje eten, duurt ons bezoekje gemiddeld een klein anderhalf uur. En wanneer we dan weer thuis zijn na een korte wandeling, slaapt meneertje als een blok en heb ik als mama ook eens even mijn handen vrij om bijvoorbeeld dit te schrijven.

Had ik al verteld dat dit leuke (wekelijkse) uitje niet eens zo duur hoeft te zijn? In veel van deze indoor speelpaleizen zal de entree voor de ouders/verzorgers gratis zijn en betaal je (meestal) pas vanaf 1 jaar entree. Die prijzen liggen rond de vijf euro. En waarschijnlijk zal er ook een mogelijkheid zijn om een strippenkaart of abonnement af te nemen.

Dus mama's die ook thuis met zo'n kleine energieke (baby)uk zitten… Ook al is het prachtig weer, laat die kleine lekker en veilig(!) de aap uithangen! En slinger zelf ook een paar rondjes mee ;).

       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2016 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts