Ik testte drie pasta's voor op je brood.

biotoday pasta
Sinds Augustus ben ik om verschillende redenen wat bewuster bezig met wat ik nu eigenlijk allemaal aan voeding tot me neem. Zo heb ik boterhammen vervangen met volkoren Knäckebröd en Roggebrood. Maar ook mijn favo broodbeleg zoals pindakaas met hagelslag en boterhamworst ben ik aan het vervangen met wat anders. Ik nam drie smaken mee. Maar niet alle drie zijn het blijvertjes...

Almond Butter

Laat ik beginnen met de amandelpasta van BioToday. Ik zag het per toeval in de schappen staan, gewoon in de supermarkt. Nam de pasta mee naar huis en heb genoten! 
Wanneer je het potje opent zul je merken dat er een olie laagje op de pasta ligt. Voor gebruik dus even goed mengen met elkaar. En mocht je richting het einde van de pot komen en het een droge pasta zijn? Voeg er dan een paar druppeltjes zonnebloemolie aan toe, en ook dan kun je dat laatste beetje weer lekker smeren.

Ik was door deze heerlijke amandelpasta nieuwsgierig geworden naar een paar van de andere BioToday smeersels en nam daarom ook nog de speculoos en dadel, walnoot en kaneel pasta mee naar huis.


Speculoos Butter

Ik had heerlijke verwachtingen van de speculoos variant. Hoewel deze pasta voor mij al wat meer onder het 'snoep zoetige' boterham beleg valt, leek deze variant mij wel enigszins verantwoord om uit te proberen.

Wanneer ik het potje open ruik ik een sterke speculaas en spijs geur. Persoonlijk iets te sterk als je het mij vraagt. Het smeren ging helaas ook niet prettig. Het is een droog kruimelig goedje wat niet lekker uitsmeert en al snel een hoop gebroken crackers oplevert. Dan ben ik op zo'n moment al lichtelijk gefrustreerd en bovendien kwam ik tot de conclusie dat ik deze pasta gewoonweg niet lekker vind. 


Dates Walnut Cinnamon Spread

Wat zou pasta drie mij brengen?

De combinatie van de ingrediënten deed water in mijn mond laten lopen. Het is een wat smeuïge pasta die net wat minder soepel smeert dan de amandelpasta. Acceptabel. Hij ruikt en smaakt zoet door de dadels en mag dan ook zeker blijven.

Conclusie

De amandel pasta raad ik iedereen (zonder allergie) aan! Ik kan me niet voorstellen dat je hier niet blij van wordt. Met moeite kan ik me dagelijks beheersen tot max drie Knäckebröd met boter en deze pasta! In de tussentijd heb ik inmiddels al zo'n vier potjes versleten. Wat mij betreft mogen ze wel potten maken met dubbele hoeveelheid. 

De speculaas was een miskoopje. De dadels, walnoot en kaneel vind ik lekker voor zo nu en dan. Maar weet niet of ik die snel weer een tweede pot zal kopen. Daarvoor staan nog een aantal andere pasta's en producten in het schap die ik nog graag wil gaan ervaren.

Dus misschien: To be continued...

Ken jij BioToday eigenlijk al? En wat smeer jij het liefst op de boterham/cracker?
#nospon
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts