Mijn skincare routine met Komkommer&Munt van Ziaja | REVIEW

Vandaag vertel ik je mee over mijn gezichts en lichaamsverzorging van de afgelopen tijd.

Kiezen

Online (gezichts)verzorging uitzoeken vind ik best een spannend dingetje. Iets dat ik eigenlijk liever niet doe omdat ik te bang ben dat het product me teleur stelt en ik een x aantal euro's lichter ben. Bovendien ben ik erg gevoelig voor de geur van een product.

Na wat positieve ervaring met verschillende Ziaja producten (en het feit dat ik het aangeboden kreeg), durfde ik die gok wel te maken. Ik was razend benieuwd naar drie van de vier producten van de Komkommer&Mint lijn. Ik koos de micellair gel, de gezichtscrème en de bodylotion.

Door de munt was ik erg nieuwsgierig naar deze lijn. De beschrijving van de dagcréme gaf de overslag:
"Hydrateert, beschermt en verzacht de huid.
Verzacht irritatie van de huid als gevolg van bijv. zonnen, roodheid en acne.
Fijn verheldert de opperhuid".


Precies wat ik zocht voor mijn droge en gevoelige huid die zo nu en dan nog eens last heeft van rode vlekjes en kleine acne.

Ik vind het fijn om uit dezelfde lijn ook de reiniging te gebruiken en dat was in dit geval de micellair gel. Je leest het goed, gel! Dat maakte mij nog eens extra nieuwsgierig! 

Als laatste koos ik de bijbehorende bodylotion in spray vorm.
Ik ben niet zo van het insmeren, maar gezien het jaargetijde, schreeuwt mijn huid om deze extra verzorging. 


Komkommer&Munt micellair gel

Zowel in de ochtend als avond gebruik ik deze reinigingsstap. Deze gel zit in een basic, 200ml bestikkerde fles met pompsysteem. Zo heb je met één pompje de perfecte hoeveelheid om je gezicht en hals te reinigen. In de avond, wanneer er meer vuiligheid (lees make up) van mijn gezicht af moet, wil ik wel eens twee pompje gebruiken. 

De transparante maar licht groen gekleurde gel, schuimt heel subtiel. Meer niet dan wel. Na het reinigen voelt mijn huid zacht aan. Trekt niet na gebruik en maakt verrassend goed mijn huid schoon. 
Voor mijn ogen gebruik ik hierna nog een oogmake-up remover, om echt die laatste resten mascara goed te kunnen verwijderen.  De micellair gel ruikt, zoals verwacht, zacht en fris. De geur van komkommer overheerst maar niet op een onprettige manier.
(€2,99)


Komkommer&Munt gezichtscrème

De wit gekleurde crème (die geschikt is voor alle huidtypes), zit in een tube van 50ml.
Ik vind tubes erg fijn en hygiënisch werken. Bij het aanbrengen ruik ik meteen frisse maar subtiele munt geur. Heerlijk! Echt een fris en fruitig begin van je dag.

De crème brengt fijn aan en trekt snel in. Een fijne basisverzorging voor ik mijn make-up aanbreng. Hadden er nog UVA/UVB filters en een SPF-je in gezeten dan was ik helemaal hysterisch enthousiast geweest. 
(€3,39)

Komkommer&Munt bodylotion

Een dunne lotion in een handige sprayfles van 200ml. Het aanbrengen van de bodylotion kan op meerdere manieren: Eerst in de hand sprayen om vervolgens te gaan smeren of spray het meteen op het lichaam en daarna uitsmeren. 
Wanneer je het aanbrengt zoals ik (optie 2), dan is de truuk om niet te dicht en niet te ver van de huid te sprayen. Doe je dat wel dan adviseer ik je te sprayen in je doucheruimte i.v.m. spat gevaar. 

Deze bodylotion heeft (gelukkig) ook munt als overheersende geur. 
Trekt snel in en laat mijn huid (vooral mijn onderbenen) zacht aan voelen.
(€3,99)


Conclusie

Ik ben weer een positieve ervaring rijker met deze producten van Ziaja. En dat zeg ik niet omdat ik ze gekregen heb. Zoals ik al eerder aangaf vind ik de geur van een product, naast de werking, een heel belangrijk punt! Ik hoopte op een frisse munt geur en daar kan ik de komende tijd nog wel even van blijven genieten.

De producten vind ik (zowel de verpakking als de inhoud) prettig werken. Het reinigt en verzorgd mijn huid naar hoe ik dat prettig vind. Perfectie zou het zijn wanneer ik kan zien hoeveel product er nog in de verpakking zit. Dan weet ik net wat beter waar ik aan toe ben.

Doordat de prijzen zo ontzettend laag zijn, zul je niet snel een miskoop maken. Ga je toch voor zekerheid en wil je de producten live testen met aanvullend advies, voordat je ze in je winkelmandje plaatst? In Den Haag zit een de winkel van Ziaja gevestigd. 


#gekregen
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts