Breek met je rookverslaving

Stoptober staat voor de deur en misschien ben je als roker aan het overwegen om eindelijk die stap te gaan maken om een einde te maken aan die ongezonde, dure en stinkende verslaving.
Misschien is stoppen met roken nog een stap te ver maar ben je wel op zoek naar een manier om te minderen of tabak volledig te vervangen. In dat geval kun je de overweging maken om over te stappen naar de elektronische sigaret. 

Dampen met een E-sigaret


De elektronische sigaret verdampt een vloeistof. Daarom praat je bij het gebruik van een E-sigaret over dampen. De vloeistoffen zijn verkrijgbaar met of zonder nicotine en in verschillende smaken. 
Wat een voordeel is aan het gebruik van een E-sigaret is dat je niet hoeft 'door te hijsen' totdat je peuk op is en bovendien heb je niet meer zo'n stinkende walm om je heen. 

Zelf heb ik geen ervaring met de elektronische sigaret, maar ik kan me voorstellen dat het dé oplossing kan zijn voor rokers die willen minderen of gewoonweg willen stoppen met het roken van tabak. Voor meer informatie of meteen een E-sigaret kopen? Neem dan een kijkje op www.eliquidmania.nl.

Hoe ik stopte met roken 


Helaas ben ik op veel te jonge leeftijd in aanraking gekomen met roken. Wat begon als wat onschuldige hijsjes, werd al snel een gewoonte en uiteindelijk zelfs een verslaving. 

Ik rookte tijdens het wachten op de bus, na het stofzuigen én voor het dweilen van het huis (dat had ik dan echt wel verdiend vond ik...), in de trein, op het terras, in de wachtrij voor de Python en zelfs op de fiets. In een groot gedeelte van mijn rooktijd mocht dit nog bijna overal. Gelukkig zijn daar inmiddels strenge maatregelen in gekomen en dat zorgt er mede voor dat roken minder aantrekkelijk is. En uiteraard dat je als niet roker minder overlast ervaart van rokers. Nu moet je vrijwel altijd buiten op zoek naar een rookzone.

Roken in de kou en regen heb ik nooit echt 'lekker', laat staan 'gezellig' gevonden.
Dit en heel veel meer andere redenen waaronder gezondheid(!) heeft mij in de loop der jaren vaak genoeg gemotiveerd om te stoppen met roken. Dat lukte me op de zogeheten 'cold turkey' manier altijd het beste. Soms letterlijk direct wanneer ik het zat was en andere keren zodra ik mijn pakje had leeg gerookt.

Maar net zo vaak als dat ik gestopt was, begon ik ook weer met roken. Dit was meestal rond de lente. Een 'lekker' sigaretje op het terras, balkon of aan de zee... Hoe vaak ik tegen mijzelf zei dat ik maar één pakje zou kopen... Of alleen in het weekend een sigaretje zou opsteken... Herkenbaar?

Uiteindelijk was mijn beste motivatie om te stoppen met roken, het moment dat ik ontdekte dat ik zwanger was van mijn zoontje. Nu was ik niet alleen meer verantwoordelijk voor mijn eigen gezondheid, maar ook van een klein mensje dat zich in mijn lichaam moest gaan ontwikkelen.

Blijf gemotiveerd.


Ofdat je nu volledig gestopt bent met roken of de overstap hebt gemaakt naar de E-sigaret. Een 'stoppen met roken' app kan zeer motiverend werken. 

In deze apps kun je aangeven hoeveel sigaretten je rookte en de datum dat je bent gestopt of geswitched. Wat de tellers je in de loop van tijd laten zien is schokkend! Dan pas zie je zwart op wit hoeveel je eigenlijk rookte, wat dit je inmiddels in teruggekregen levensdagen heeft opgeleverd en wat ook geen flauwe uitkomst is: het bespaarde bedrag. Van dat geld kun je heel veel leuke (gezonde) dingen van doen! Nog een extra steuntje nodig? Download dan ook meteen de stoptober app. 
Succes!


#samenwerking
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts