Met je kind aftellen naar Kerstmis

Over een een korte tijd zetten we weer massaal de Kerstboom op. Zijn we (iets te) druk met de planning hoe, wat, waar, wanneer en met wie we onze kerstdagen spenderen. Is het weer genieten van al die heerlijke kerstliedjes op de radio. Cadeautjes? En misschien krijgen we wel sneeuw... Ja, ook ik kijk uit naar deze sfeervolle tijd!

De mooiste tijd van het jaar

Maar behalve mooie versierden bomen, een opvallende ster voor het raam, lekker eten en gezelligheid met vrienden en familie, vieren we over een aantal weken ook de geboorte van Jezus. Deze aftel periode naar Kerst toe noemen we ook wel advent. 

Volgens mij heeft iedereen er wel één of meerdere in huis (gehad). De Adventskalender. Gevuld met chocolaatjes, speelgoed, make-up of sieraden. Je hebt ze in alle soorten en maten. Ook ik heb er dit jaar één, maar die is toch wel wat anders!

Ik kwam vorig jaar namelijk terecht in de webshop van De Wonderwolk. Daar verkopen ze o.a. kerstspullen gericht op de allerkleinsten. Ik werd er helemaal enthousiast van. Wat een hoop leuks kwam ik daar tegen! 

Adventsslinger

Ik ontving een aantal items uit de shop waaronder deze set adventskaarten. 24 kaartjes in A6 formaat met een mooie tekening en een stukje tekst. 

Met een stukje (glitter)lint, washitape en kleine knijppertjes heb je hier binnen no time een leuke adventsslinger van gemaakt. Voor het aanzicht en om het gewicht een beetje te verdelen, heb ik de slinger in tweeën verdeeld en onder elkaar opgehangen bij de eettafel. 
Op 1 december mag het eerste kaartje omgedraaid worden en na 24 dagen heb je het gehele kerstverhaal aan de muur hangen.

Omdat de kaartjes vast zitten met een knijpertje, kun je het kaartje (dat je die dag mag omdraaien) er even bijpakken, het goed bekijken en benoemen met je kleintje. Maak er bijvoorbeeld een gezellig ochtend ritueeltje van bij het ontbijt. Perfect om op een laagdrempelige en speelse manier je kindje kennis te maken met Het Kerstverhaal.
Wil je ook op één december beginnen met deze speelse en educatieve manier om je kindje kennis te laten maken met het verhaal van Kerstmis? Bestel dan snel hier de adventskaartjes of slinger.#gekregen #repost
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts