Meer liefde in je bericht

We tikken er tegenwoordig aardig op los. Echt schrijven met een pen doen we nog hooguit in onze Bullet journals of op verloren ronddwalende to-do lijstjes. Tja, een digitaal boodschappen lijstje, fotoboek of een online kaartje is ook zo gemakkelijk gemaakt en verstuurd vanaf je telefoon of tablet. 

Bovendien snel en goedkoop! Maar de echte waarde neemt er naar mijn mening wel mee af.


En nogmaals ook ik tik meer dan dat ik schrijf. Sterker nog, wanneer ik lange boodschappenlijstjes moet maken voel ik het soms al aan mijn pols. En toch, het ontvangen van een fysiek kaartje, juist met een handgeschreven tekst (hoe kort of lang deze ook is), geeft me altijd even net dat specialere gevoel. Je weet dan dat de verzender er net iets meer moeite voor heeft gedaan dan met een 'klik tik' digitaal bericht.


Een speciale wens

De tijd van kerstkaarten is weer aangebroken en misschien ken je die reclame van vorig jaar, dat een vrouw haar ontvangen wensen via WhatsApp en Facebook uitprint zodat het toch fysieke wensen op papier werden. Nou, dat gevoel bedoel ik dus. 

Om dat te voorkomen wil ik je motiveren om je kaarten dit jaar (en in de toekomst) net even wat meer liefde te geven door middel van een handgeschreven tekst. Dus niet even slordig vlug vlug met een vlekkende halflege balpen. Maar bijvoorbeeld met een mooie Pelikan vulpen!


Vroeger moest ik op school alles schrijven met een vulpen. En ik herinner me hoe sierlijk de teksten daardoor werden. Dit terwijl ik echt geen mooi of sierlijk handschrift heb. Maar schrijven met een vulpen of nog mooier een kalligrafeer pen, haalt het beste van je handschrift naar boven. 


Geïnspireerd

En dit alles brengt mij persoonlijk weer op een idee. Want ik moet nog steeds een begin maken aan het eerste echte old skool fotoboek van mijn zoontje. Jaren geleden had ik me al voorgenomen om de foto's aan te vullen met handgeschreven teksten. Inmiddels hebben we ook al verschillende digitale fotoboeken met tekst. Zoals ik al zei, lekker makkelijk en snel. Maar juist nu ben ik enorm ge├»nspireerd om dit met mijn vulpen te gaan doen. Krijgt het fotoboek even net wat meer karakter en stijl. 
Zo heb ik trouwens ook nog een mooi invulboek liggen om leuke quotes en momenten vast te leggen over en voor mijn zoontje. Een hele stapel gekleurde briefjes heb ik al klaar liggen met krabbels. Wachtende om netjes overgeschreven te worden in het boek.

Misschien ken je ook wel iemand in je omgeving die zulke soort to-do puntjes open heeft staan. Zeker weten dat je hem of haar origineel kunt motiveren met een mooie pennenset als cadeau deze Kerst. Bij La Couronne du Comte, pen specialist, is de keuze bijna oneindig. Ook wanneer je op zoek bent naar andere schrijf- en tekenwaren. Liever zien en voelen wat je koopt? De winkel zit gevestigd in Tilburg aan de Nieuwlandstraat 23.#samenwerking
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2018 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts