Gezond snoepen met Fruitfunk! | TRAKTATIE TIP

De zoektocht 

naar eetbare Paw Patrol snacks is begonnen. Waarom? Mijn zoontje is binnenkort jarig en zal daarnaast ook afscheid nemen van de kinderopvang.

Voor mij als moeder is nu het leuke moment aangebroken om de traktaties te maken. Nu ben ik vooral voorstander van een verantwoorde traktatie, lees: snoep vrij en liever bestaande uit een leuk speeltje 
Ik had al leuke uitdeelzakjes in Paw Patrol stijl gekocht, bellenblaas en een toeter voor de kids. Maar hoe leuk als er ook een thema snackje bij kan waar ik als ouder geen slechte indruk mee achter laat. Na een korte google sessie kwam ik terecht bij...


Fruitfunk 

zijn tussendoor snacks van gedroogd fruit. Door het unieke proces worden de vezels, mineralen en een groot deel van de vitaminen uit het fruit bewaard. Fruitfunk bevat geen toegevoegde suikers, gluten of lactose en zijn dus vegan friendly! Nu heb ik wel eens eerder van dit soort 'snoep' gekocht, maar enthousiast werd ik toen niet van de taaie snacks. Toch heb ik, omwille door de verpakking uiteraard, Fruitfunk een kans gegeven.


Onze smaaktest 


begon met de handige uitdeel zakjes: Strawberry flakes.
Hier was ik vooral heel benieuwd naar. De flakes waren een beetje gummy achtig en lekker zoet. Dit was al meteen jackpot wat mij betreft. Ja, deze gezonde verantwoorde snack zag ik zeker wel een toekomst hebben in ons huishouden (lees mijn tas).

De Crispy apple fruit strips waren gezien de krokante bite door de toegevoegde gepofte rijst, erg interessant om te eten. Ze zijn wat kleiner van formaat en hebben ook een hoog genoeg gummy gehalte. 

Aangekomen bij de Schoolbars: verkrijgbaar in de smaken aardbei en appel.
Aangezien ik tot dusver het meest enthousiast werd van de aardbei smaak, hebben we eerst de aardbei School bar genuttigd. Ik vond 'm minder lekker dan gehoopt. Soms zijn dingen in kleine porties gewoon even net wat lekkerder om te snacken. Wel proefde ik hier heel goed de aanwezige vezels! 
De appelreep vond ik nogal plakkerig maar wel lekkerder van smaak dan de aardbeibar. Ook hierin ervoer ik snel de vezels in het product. Mijn zoontje had de repen al bijna op voor ik er erg in had. Dus hij was hierover een stuk enthousiaster dan ik. Vochtige doekjes in de aantocht is trouwens geen overbodige luxe als snoep nog niet heel netjes uit de verpakking gegeten wordt.

Conclusie

Ikzelf ben het meest enthousiast over de uitdeelzakjes. Niet alleen om de smaak van de inhoud maar ook de hoeveelheid. De repen vind ik nogal veel om in één keer te snoepen bij een peuter, dus die delen we dan. Bovendien zijn de zakjes ook makkelijk om te bewaren voor een later momentje. Mijn zoontje vond overigens alle producten lekker! Dat is uiteindelijk het belangrijkste, wanneer je wilt dat er gezond(er) gesnoept wordt door je kind. Ideaal tijdens een dagje weg en om uit te delen.
Van de week mochten al zijn vriendjes en vriendinnetjes ook kennis maken met Fruitfunk, want hiermee hebben we ons cadeautasje in stijl kunnen aanvullen. Binnen no time hadden alle kids een lekker snackzakje naar binnen gewerkt met alleen maar lachende gezichten, oftewel een groot succes!

En wanneer je kindje meer fan is van Shimmer & Shine of unicorns, dan heeft Fruitfunk ook voor hen genoeg lekkers in de schappen van de supermarkt (Albert Heijn, Jumbo of plus) liggen. Hele handige kant en klare traktatiepakketten bestellen op Fruitfunk.com kan trouwens ook!


#gekregen
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2019 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts