Rijk worden van euro challenge

Geïnspireerd door de Amerikaanse 5 dollar challenge, begin in deze maand aan de euro challenge!

Ik betaal cash


Al een hele tijd probeer ik zo min mogelijk met mijn pinpas te betalen. Oké, tijdens mijn kraamweek had ik een dikke vette terugval met al mijn hormonale online aankopen voor mijn zoontjes. Maar hé, een nieuwe (salaris) maand is weer begonnen, tijd voor een restart.

Maandelijks zet ik aan het begin van de maand, het geld dat ik budgetteer voor alle verzorging en kleding aankopen van mijn zoons en mijzelf, apart spaarpotje/rekening. Wanneer ik bewust ga winkelen voor hen of mijzelf neem ik een x bedrag mee dat ik verwacht nodig te hebben. En betaal ik in de winkels dus met contant geld. Mocht ik online aankopen doen, dan stort ik dat geld uit het desbetreffende spaarpotje naar de betaalrekening.

Met het budget voor de boodschappen gaat dat ongeveer hetzelfde. Alleen pin ik daar wekelijks een cash bedrag voor. Dat bevalt me uit ervaring beter dan met een maandelijks bedrag. Op deze manier heb ik meer overzicht en zie ik dus beter wat ik uitgeef en eventueel overhoud/bespaar.

Een uitzondering hierin zijn mijn online boodschappen die ik doe bij PICNIC. Omdat je bij hen al kunt laten bezorgen vanaf 25 euro, zijn mijn boodschappen veel minder impulsief dan wanneer je voor +50 euro moet bestellen om het thuis bezorgd te krijgen. Ik bestel er vooral mijn basics zoals: melk, yoghurt, brood en water. Dat scheelt me wekelijks een hele hoop gesjouw.

Maar wanneer ik mijn boodschappen online betaal zal ik geen 1 of 2 euro munten ontvangen als wisselgeld. Ook daar heb ik voor mijzelf een richtlijn gemaakt. Ik stel me gewoon voor dat ik het contant betaal en schat dan in wat ik aan wisselgeld terug zou ontvangen. Dus bijvoorbeeld bij €36,45 is er een grote kans dat ik één keer een munt van 1 euro en één keer een munt van 2 euro zou krijgen. Dus verreken ik dit alsnog met geld in huis en stop ook deze euro's in de extra spaarpot.

De challenge


Goed, doordat je dus met contant geld betaald, krijg je (kleiner) geld terug. En zodra daar 1 en 2 euro munten bij zitten neem ik deze apart van de desbetreffende pot waarmee ik betaald heb en stop ze in een gezamenlijke spaarpot.

Ik ben heel benieuwd of dit een leuke manier is om een extra potje met een uitgave doel naar keuze te maken. En ook ben ik benieuwd of dat ik niet mispak aan budget het eind van de maand.


Uiteraard kun je deze challenge zo groot of klein maken als je wilt. Ik ga safe in het middel zitten met de 1 en 2 euro munten omdat ik met briefjes van 5 euro anders wel eens heel snel door het budget kan gaan en dan een tekort heb wat ik uiteraard wil voorkomen.

Sowieso doneer ik aan het einde van de maand tijdens de opmaak, al het overige kleingeld in mijn portemonnee (alles onder de 50cent) aan de spaarpot van mijn zoon. En terwijl ik dit schrijf besef ik me dat ik dat voortaan moet gaan verdelen met zoon nummer twee haha.


Ga je mee deze challenge aan? Ik ben heel benieuwd wat het me aan het eind van de maand gaat opleveren. En wie weet zelfs voor een langer termijn? Kleine beetjes kunnen tenslotte een heel leuk zakcentje vormen als je het aan de kant legt.

Over een maandje de conclusie. Wil je tussendoor al wat updates? Volg me dan op Instagram @happythingz.nlLiefs Stefanie 
     
Copyright © 2019 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts