Kies een stof en maak het zelf!

Wanneer ik voor de kledingkasten van mijn zoons sta zie ik voornamelijk blauw en grijs tinten. Blauwe truien, blauwe broeken, blauw, blauw, blauw.

Gelukkig staat blauw m'n boys ook goed, maar al zou ik anders willen dan lukt me dat vaak niet door het aanbod van de (online) winkels. Want de boys afdeling bestaat nu eenmaal voornamelijk uit kleding met blauwtinten. En dan heb ik het nog niet aan het gebrek aan leuke opdrukken of prints. Ze zijn er natuurlijk wel, maar de keuze is bij lange na niet zo reuze als bij de afdeling van de meisjes.
Dus ja, ik mis zo nu en dan de variatie in de outfit van mijn kids. Dus hoe leuk is het dan om het heft in eigen handen te nemen en je eigen kledingstukken te ontwerpen en te maken voor je kids?

Zodra ik mijn Instagram account open word ik overladen met posts van zelfgemaakte kinderkleding. En als Yolante het kan (ontwerpen) waarom jij dan niet?

Nu heb ik zelf helaas geen vriendschap met een naaimachine maar als je er even de tijd voor neemt, kun je online op diverse blogs (en zelfs op YouTube) alle tips, tricks en patronen vinden om zelf aan de slag te gaan! En er is vast iemand in je omgeving die wel een naaimachine tot zijn beschikking heeft en je wilt helpen.

Wat ik wel vanuit hier kan, is je alvast tippen over de webshop: De Stoffenkraam. Zij hebben een assortiment van bijna 5000 stoffen! De kans dat hier niet een stofje of printje bij zit wat helemaal is wat je zoekt, lijkt me onmogelijk. Ik laat je alvast een mini selectie zien van leuke katoenen stoffen waar ik enthousiast van word.
Dit zijn toch super leuke printjes voor een bloesje, shirt of schattig rompertje!

Hoe leuk! Ze bieden ook hydrofiel stoffen aan! En die zijn ook nog eens in de sale!
Misschien is een kledingstuk, laat staan een hele outfit, net als bij mij nog wat te hoog gegrepen voor je. Dan is een project zoals een hydrofieldoek, kleedje, kussen of deken natuurlijk wat laagdrempeliger om mee te beginnen.

Dit zijn sowieso accessoires in je huis die makkelijk te vervangen zijn en toch een hoop resultaat aan sfeer leveren. Een soort budget makeover.
Met een blik op de feestdagen is het toch super tof om je eigen tafelloper te maken voor het Kerstdiner? Of je kussens te voorzien van een nieuwe handmade en dus meteen ook one of a kind hoes met sfeervolle prints zoals hieronder?
En als dat voor nu allemaal te kort dag is om aan te beginnen, dan zou je alvast een begin kunnen maken aan leuke zomerkleding voor 2020 of een spectaculaire carnavals outfit!#samenwerking
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2019 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts