Resultaat Euro Challenge 2019

Een maand geleden had ik weer eens zo'n kriebel. Zo eentje die ik met enig regelmaat heb. En zo creëerde ik na wat Amerikaanse inspiratie de Euro Challenge.

Even kort door de bocht... Alle uitgaven die ik de afgelopen maand heb gehad aan boodschappen en kleding/verzorging producten voor de boys en mijzelf, heb ik bij teruggave aan wisselgeld alle 1 en 2 euro munten apart gehouden en in een potje gestopt.

En dat lieve mensen, levert je stiekem nog een heel leuk zakcentje op kan ik je vertellen!

Apart leggen

Na elke transactie in de winkel legde ik de euro munten meteen aan de kant. Er zijn dagen geweest dat er meer dan vijf euro naar de pot geschoven kon worden aan munten. Dan tikt het wel aan! Maar dat gaf me ook meteen zorgen want het was pas de eerste week van de maand. Ik moest nog drie weken! Als het zo snel zou gaan, dan zou ik aan het einde van de maand dik door mijn budget heen zijn...

Gelukkig is dat allemaal goedgekomen. Deels te danken aan de zelfscanners bij de supermarkt. Want als ik dan zag dat ik aan een totaalbedrag zat waarvan ik wist dat ik bijvoorbeeld 4 euro aan kleingeld terug ging krijgen, liet ik dat ene pak sap maar lekker staan zodat ik en voordeliger uit was en niet de zorg hoefde te hebben dat mijn budget er wel heel hard doorheen vloog (yes I take my challenges seriously).

En bij online (boodschappen) was dit eigenlijk ook wel het geval. Kwam het niet gunstig uit, dan schrapte ik een product. Natuurlijk krijg je bij digitale betalingen geen muntgeld terug en dus verrekende ik dit alsof ik met cash betaald zou hebben. Zou ik dan hoogstwaarschijnlijk 1 of 2 euro munten hebben terug geregen? Dan haalde ik deze uit een potje thuis en voegde deze toe tot de pot van de Euro Challenge. 


De afgelopen maand heb ik zeer weinig tot geen uitgaven gehad wat betreft kleding of verzorging voor mij en de boys.
Ik had de maand hiervoor namelijk al het e.e.a. gekocht voor mijn babykleuter en mijzelf.
Maar gegarandeerd dat de pot nog beter gevuld was geweest!

De winst

Goed, dan is het nu tijd voor de onthulling. Wat heeft deze Euro Challenge me nu extra opgeleverd afgelopen maand? 
36 euro aan 1 en 2 euromuntstukken en (afgerond naar boven) ook nog eens 4 euro aan overig kleingeld! 40 euro in totaal! Dat is helemaal niet verkeerd.
Als je dit een paar maanden doet, levert het echt wel een fijn bedrag op!

Wat mij betreft is deze challenge zeer zeker de moeite waard, sterker nog ik ga hier een gewoonte van maken in mijn toekomstige uitgaven patroon! Met het terugrekenen van digitale aankopen ga ik wel wat milder in zijn, wel ga ik het eindbedrag beter in de gaten houden en voor betaling al afronden.

Wat ik ga doen met buit weet ik nog niet. Zeer grote kans dat het in de Disneypot gaat. Vind ik wel een heel goed doel!

       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2019 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts