Superkrachten voor je hoofd | SHOPTIP

Dat er continu (te) veel gedachten in ons hoofd afspelen is geen verrassing, maar voor je (puber) kind misschien wel.

Gelukkig bracht Wouter de Jong afgelopen maand het geniale boek uit: Superkrachten voor je hoofd: Mindgym voor kids. En ja, ik ben hier heel enthousiast over!

Waar was dit boek toen ik jong was? 

Dit doeboek leert je kind op een luchtige manier verschillende handvaten om in zijn of haar dagelijks leven toe te passen. Zo bestaat het boek uit 15 hoofdstukken met o.a. onderwerpen zoals: Gedachten, boosheid, emoties en gewoontes.

Het boek is geschreven met herkenbare situaties, een goeie bak humor en hilarische illustraties. Hierdoor leest het makkelijk weg en weet het daardoor juist de jeugd snel te prikkelen. Elk hoofdstuk heeft zijn eigen challenge (met ouders). Na het behalen van de 15 challenges wacht natuurlijk een (vooraf afgesproken) eindprijs. Dat werkt natuurlijk super motiverend!

Hoewel de hoofdstukken toegankelijk zijn, is het wel verstandig de tijd te nemen om een superkracht ook daadwerkelijk te ontwikkelen. Van de verschillende oefeningen wordt ook gevraagd dit meerdere keren per week te herhalen. 
Wat ik ook erg leuk en hip vind, zijn de bijbehorende audiotracks en overige verwijzingen op de website mindgymvoorkids.nl.

Werk aan de winkel

Dit is geen boek om je kind te geven en het daar als ouder dan maar bij te laten. Sterker nog, ik vind dat je als ouder de verplichting(!) hebt om het ook te lezen! Gezien het feit dat je dit artikeltje leest en misschien al overweegt dit boek te geven, denk ik dat het met je instelling als ouder wel goed zit. Zo niet, dan geeft Wouter je in dit boek het eerste zetje via de ‘Saaie stukjes voor je ouders’. 


Behalve dat de onderwerpen, tips en tricks in zijn algemeenheid al reuze interessant zijn, wil je toch je meest kostbare bezit (je kind dus) ook deze wijsheden meegeven? Dit boek maakt het extra laagdrempelig om een 'superkracht' met je kind bespreekbaar te maken. Weg awkward moments, hoe fijn! 


Wat het boek mij als ouder vooral oplevert is inzicht! Niet alleen voor of over mijn kind maar zeker ook over mijzelf. Vooral hoofdstukken zoals: Gewoontes, gedachten, afleiding, blijdschap, boosheid, nou ja eigenlijk allemaal laten me even in de spiegel kijken.
Ik kan me niet voorstellen dat wanneer je dit boek (deels) samen behandelt met je kind (en partner), het de relatie, communicatie en vertrouwen niet versterkt. Door het lezen van dit boek word ik zowel met negatieve als positieve punten geconfronteerd over mijn beeld van opvoeden en hoe ik dat tot nu toe aanpak. Punten die ik zou willen veranderen, verbeteren of aanvullen, kan ik nu dankzij de kennis van deze superkrachten gaan toepassen.

Zo wil ik echt eens aan de slag met mijn hoeveelheid "Pas op!" of 'moet' uitingen naar mijn kind. En pak ik er voortaan een vergrootglas bij om eens te kijken naar mijn reactie op hem (wanneer hij een emotie toont die we als ouders in het algemeen veel te snel wegwimpelen). 
Hebben

De adviesleeftijd van dit boek is 9-12 jaar. Alles daaronder heeft wat meer 'hulp' nodig van jou als ouder. Met mijn kleuter vallen nog geen challenges te doen, maar ik kan al wel de geleerde skills in de opvoeding toepassen. Ik ben er van overtuigd dat dit nog meer zijn vruchten gaat afwerpen op gebied van communicatie en vertrouwen.

Dus dit boek is wat mij betreft een hele dikke vette aanrader! Voor iedereen! Of je nu wel of niet het perfecte kind of de perfecte relatie hebt met je kind. Het is leerzaam, het gaat over je kind/jezelf. Die wil je toch door en door leren kennen? Je kunt dit boek in elke boekhandel vinden. Is online meer je ding? Dan shop je hem hier voor €18,99 zonder verzendkosten.#gekregen
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2019 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts