3 puzzels voor je dreumes en peuter

Puzzelen, wie is er niet groot mee geworden. Vandaag laat ik je drie soorten puzzels zien waar je dreumes of peuter wel even mee vooruit kan. Niet alleen voor het vermaak maar ook voor de ontwikkeling van onder andere het geheugen, de fijne motoriek en concentratie.

Puzzelen en woordjes leren

puzzelen en woordjes leren
Met deze vier blokken kun je zes diertjes te voorschijn puzzelen. In het bijbehorende boekje staan de plaatsjes in zijn geheel afgebeeld om na te maken. Het boekje is los ook erg leuk om te bekijken en het leren benoemen van de dieren. De puzzelblokken zijn ook leuk genoeg om een torentje mee te bouwen.
puzzelen en woordjes leren
Het enige nadeel aan dit puzzelsetje is, dat er in het boekje ook diertjes staan afgebeeld die zich niet op de puzzelblokken bevinden. In het boekje staat bij de afbeelding die na te maken is met de puzzelblokken een blokje afgebeeld, maar leg aan je kindje maar even uit dat de egel niet te puzzelen is...

Vormen en kleuren

spelend leren kleuren en vormen
Persoonlijk vind ik dit de leukste speel en leer puzzel van de drie. In de verpakking vind je vier kartonnen kaarten met wat gaten erin. Met de geleurde plastic vormpjes is het de bedoeling om de afbeelding weer compleet te maken. Een leuke manier om vormen en kleuren samen te oefenen. Leuk om met meerdere te spelen en er een Kwartet achtig spel van te maken.
spelend leren vormen en kleurenspelend leren vormen en kleuren

5 in 1 dierentuin 

kiddy puzzles 5 in 1
In deze doos bevinden zich vijf puzzels. Eigenlijk zes als je wilt. Eén grote rechthoekige puzzel bestaande uit 12 stukjes. En vijf dierenfiguur puzzeltjes bestaande uit 2,3 of 4 stukjes. De extra puzzel kun je creëren door de dierenfiguurtjes weer te leggen in het witte karton waar ze in vast zaten.
kiddy puzzles 5 in 1
Gezien de prijs vind ik dit een aanrader om eens te kijken of je kindje dit soort (standaard) puzzels leuk vind. Wel is het karton wat slapjes en zullen de puzzelstukjes snel beschadigen.
dieren puzzel
Voor het gemak heb ik de puzzels even online opgezocht. De prijzen variëren nogal per (web)shop. 

#nospon
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts