Disneyland Paris souvenir shoplog | HappyThingz.nl

Wij zijn deze zomervakantie naar Disney geweest en het was GE-WEL-DIG! 

Wat ik aan souvenirs meenam laat ik je gezellig zien in deze video.

Covid-19 & Disney

Door alle regels is het allemaal super goed en duidelijk geregeld in en rondom het park. Oké je handen cleanen met gel voor elke toegang van attractie en winkel komt wat dwangmatig over. Maar ook daar wen je net zo snel aan als het dragen van een mondkapje. Wat je er voor terugkrijgt is het gebrek aan wachtrijen. Want die zijn er zo goed als niet! We leken hierdoor wel VIP's met mega magic fastpasses haha.

Tijdens de Magic Time (de tijd dat de parken eerder open zijn voor hotelgasten) was het helemaal een feestje om te dansen met de poppen bij Main Street Station en huppelend door een toerist lege Main Street waar al het personeel je een warm welkom tegemoet zwaait. 


Bizar was het dat je foto's kunt maken van de grootste highlights zonder bezoekers op de achtergrond. Dat levert perfecte Disney pics op kan ik je vertellen. Zo ook met de poppen. Knuffelen is dan misschien even niet van toepassing met Donald, maar dat mag de pret niet drukken. Want nu hoef je niet lang te wachten op een fotoshoot, laat staan je te haasten omdat er nog tientallen mensen ongeduldig achter je staan. 


Tips!

En wat betreft het bezoeken met een kersverse dreumes? Prima te doen. Tip: neem een picknick kleed mee zodat hij/zij ook even de benen kan strekken en niet alleen maar zit te zitten in de buggy. Wij hadden de luxe (lees grote) buggy meegenomen en een simpele inklapbare als extra voor de oudste mocht het toch te veel lopen zijn. Deze had ik met wat snelbinders vastgebonden en dat werkt trouwens super goed). 

Mochten de leeftijden van je kids wat dichter bij elkaar liggen, dan is de overweging om een duobuggy goedkoop te scoren op Marktplaats misschien nog wel een hele goeie optie. Dat had ik zelf ook gedaan maar omdat we vonden dat de dreumes toch wat betere rugondersteuning nodig had voor de langere zit momenten, hebben we deze weer weggedaan. Dan kun je als ouders om de beurt achter de wagen lopen en bovendien kun je er heel wat tassen aan kwijt ;).
Ook nam ik onze eigen flesjes water, pakjes sap, fruit, groente en overige snacks zoals crackers ed. mee uit NL. Dat heeft me een hele hoop geld bespaard! 

Wij zaten er gelukkig voor de hittegolf. Maar besloten zowel omdat we een kleintje bij hebben die nog aan middag slaapjes doet en gezien het warme weer, om na de lunch terug te gaan naar het hotel en later die middag (wanneer de zon ook niet meer op haar sterkst was) nog even terug te gaan. Uiteraard o.a. voor het avondeten. Wat we één avond lekker makkelijk bij de Mac (Disney Village) hebben gedaan. En de tweede avond bij Hakuna Matata in het park zelf. Die laatste raad ik je trouwens niet aan. Voor ons kwa eten (en prijs) geen succes. Voor de dreumes had ik Olvarit potjes meegenomen. Het park is kindvriendelijk dus er is altijd wel een magnetron te vinden. 

Twijfel je? Dat deed ik de eerste avond ook, zorg dat dat de kleinste al in het hotel heeft gegeten. 

De autorit 

We zijn om 06:00 uur vertrokken en hebben er met diverse stops ook ruim zes uur over de heenreis gedaan. We hadden uiteraard super veel zin in ons verblijf maar we hadden geen stresserige haast. Enne de hele rit trouwens allemaal zonder Ipad. BAM! 

Hoe ik dat deed? Ik printte op de ANWB site wat achterbankbingo kaarten uit, zorgde voor diverse spelletjes zoals boterkaas en eieren met legoblokjes, een doe/kleurboek met kleurtjes (geen stiften denk aan je bekleding), raamstickers en een puzzel. Tussendoor wat verantwoorde snacks (want je weet dat de komende dagen niet de meest gezondste gaan worden), wat koffiestops voor de driver (mijn man), met speeltuintjes en uiteraard slapen in de auto is het dus prima te doen met twee kids!

       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2020 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts