Huishoud tips tijdens warme dagen

Hallo warm weer, maar is je huis een bende en moet deze echt even aangepakt worden? Ik deel je mijn tips voor het huishouden tijdens de warme dagen!

Begin zo vroeg mogelijk

Zodra je opstaat gooi je meteen alle ramen in je huis open. Luchten en afkoelen! 
Trek iets makkelijks aan (niveau strandjurk), knot op je kop en haal je beddengoed meteen af en zorg dat die eerste was al draait nog voor je aan het ontbijt zit!

Relax, dit tempo gaan we natuurlijk niet de hele tijd aanhouden. Wanneer het eerste wasje draait, je huis lekker aan het doorluchten is en je er een fris yoghurt met fruit ontbijtje op hebt zitten, is het tijd om weer alle ramen te sluiten voordat de hitte weer in je huis komt. Sluit dan ook meteen alle luifels en gordijnen. Het is heel ongezellig en donker, maar het houd je huis wel voor langere tijd lekker koel. En daar zul je aan het einde van de dag heel blij mee zijn, zeker wanneer je niet in slaap hoeft te vallen in zo'n hete slaapkamer.
Vanaf nu is het doen wat jij een fijne volgorde vind van het huishouden. Ik begin altijd in de keuken, gevolgd door de rest van de begane grond. De overige verdiepingen doe ik meestal op dag twee. Ik vind het heel belangrijk om quality time in de ochtend te hebben met mijn zoontje en dus kies ik er heel bewust voor om het huishouden op te splitsen. Heb je geen kind of andere verplichtingen dan kun je uiteraard doen en laten wat je wilt.

Strijken bijvoorbeeld, niet echt een leuk klusje om te doen, laat staan rond de middag op het heetst van de dag. De stoom van het strijkijzer zal letterlijk alle energie uit je persen. En dan duurt een warme zomerse dag lang, heel lang! Ik raad je aan dit in de ochtend of avond te doen (maar dan niet op die hete zolder). Zoek de koelste ruimte op in huis of zet een lekkere blower op je gezicht en gooi je haar los Hans Klok stijl! 

Verfrissing

Pas na het schoonmaken van de verdieping(en), ga ik douchen. Tijdens het douchen kan ik meteen de badkamer onder handen nemen. Twee in één. Dan die laatste minuten lekker koud douchen, zodat al die hitte weer uit je lijf is.

Uiteraard is het belangrijk dat je genoeg drinkt op deze warme dagen, neem daar dan ook zeker de tijd voor. En vergeet je wasjes niet! Heb je er de ruimte voor, laat de was dan buiten drogen. Dat scheelt een hoop ruimte in huis en eventueel bespaar je weer een beetje kosten doordat je de droger niet gebruikt. 
Moeten er nog boodschappen gedaan worden? Bestel ze vanachter je computer tijdens je 'Sietsta', of ga juist op het heetst van de dag naar de supermarkt. Daar is het dan lekker koel (eventueel een dun bloesje meenemen, want airco in en uit is natuurlijk niet heel gezond). 

Die hard

Ben je een echte huishoud bikkel tijdens een hittegolf, pak dan ook juist tijdens de heetste uren van de dag je koelkast en vriezer aan. 
Ramen wassen zou ik juist weer in de ochtend of avond doen, maar ik denk dat niemand het stoort als je dat even uitstelt tot dat de temperaturen weer wat gezakt zijn.

Zo, dat heerlijke ijsje heb je inmiddels wel verdient! En wat betreft het avondeten, maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Een lekkere (kant en klare) salade met een stukje vlees is waarschijnlijk meer dan voldoende of zet die barbecue maar klaar!


       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2017 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts