Ik deel wat ik eet

Een drama vind ik het om week in week uit een weekmenu voor de aankomende week te verzinnen!
Er zijn zoveel punten om rekening mee te houden, afwisseling, zo vers en gezond mogelijk, eetbaar voor kinderen, vlees of vega, producten uit de aanbieding, hoeveel kooktijd je die avond hebt (denk aan afspraken die je hebt staan zoals sporten, werken of gewoon omdat het recept een hoop tijd in beslag neemt zoals met uren stoven). 

En elke keer weer als ik een menuoverzicht (en tegelijkertijd mijn boodschappenlijst maak), weet ik het na drie maaltijden verzinnen niet meer. 

Een georganiseerd(er) begin

Al jaren heb ik een grote ordner in de kast staan waar ik recepten in plaats die ik online of in de magazines van de supermarkten vind.

Totale chaos! Al blader ik er een tien minuten doorheen, dan nog kom ik niets tegen wat naar mijn zin is om te plaatsen op het weekmenu. Daarom ben ik ein-de-lijk deze map eens gaan ordenen! En dat scheelt een hoop!

Zo heb ik alle recepten die we al eens geprobeerd hebben en zijn bevallen uiteraard een plek gegeven. De recepten die niet bevallen of ik uiteindelijk toch nooit ga maken omdat deze bijvoorbeeld ingrediënten bevatten waar moeilijk aan te komen is of omdat de bereidingstijd gewoon weg te lang is, heb ik eruit gehaald en weggegooid. 
Dan nog houd ik een hele stapel recepten over die ik ooit nog eens wil proberen. Die heb ik een aparte tabblad gegeven en nu probeer ik wekelijks minimaal één nieuw recept uit. 

Ter inspiratie

En die nieuwe recepten, of recepten die ik gewoon met je moet delen omdat ze te lekker zijn, zal ik net als afgelopen weken voortaan delen op Instagram (Storie highlight 'recepten').

Verwacht geen perfecte plaatjes of iets dergelijks, the food is zoals het is. Geen poespas! Hooguit hier en daar wat eigen toevoegingen zoals een sausje of aanpassingen van ingrediënten. Oh die tip wil ik je ook graag geven, noteer deze aanpassingen op je recept! Dan hoef je de volgende keer niet zo ver terug in je geheugen, of in mijn geval mijn eigen stories op Insta ;).

Verder hoop ik je door middel van mijn post (as always) je enthousiast te maken en te inspireren. 

#nospon
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2020 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts