Toffe kunst maken met een hoog glitter gehalte | Shoptip

Ow jongens, afgelopen weekend heb ik me toch wat leuks gedaan! Ja uiteraard ook volop genoten van de sneeuw. Maar ook intens genoten van mijn glitterproject. Die met als afbeelding van een sneeuwvlokje nu natuurlijk super toepasselijk is. 

Glittermania

Al een tijdje geleden spotte ik Glitterbaas. Leuke canvas schilderijtjes die je zelf kan versieren met prachtige glittersteentjes. Met de aankomende verjaardag van mijn nichtje had ik een dubbele motivatie om nu eindelijk eens mijn bestelling te plaatsen.

Voor mijzelf koos ik voor het sneeuwvlokje. Ik vond de combi zwart met blauwe glitters zo tof. De bedoeling was om deze gezellig met mijn kleuter te gaan knutselen zo in de laatste Lockdown dagen. 

Bij het openen van mijn bestelling heb ik denk ik een kwartier lang alleen maar ooooeeeehhh en aaaah en ohhhh geroepen. Want wat een feest, zoveel van die prachtige steentjes!
Gezien het gebrek aan langdurige concentratie van mijn zoon, werd het vooral mijn project. En ik vond het heerlijk! Twee middagen ben ik volledig op mijn gemakje heerlijk bezig geweest met alleen maar glitters.

In het pakket zit een uitgebreide handleiding maar eigenlijk wijst alles zich vanzelf. Uit overenthousiasme heb ik ook nog een sfeervideo gemaakt waarin ik het pakket unbox en mijn kunstwerkje stap voor stap maak.

Verschillende niveau's

Wanneer het patroon wat groter is zoals bijvoorbeeld het hart, is het meer geschikt voor een jong kind. Doordat mijn sneeuwvlok wat smal is, heb ik ook geen gebruik gemaakt van de grotere glitter stenen die in de set zaten. Die grotere zijn ook meteen wat kindvriendelijker. 

Ik schat in dat mijn nichtje van 7 jaar, die een hart heeft gekregen om te versieren, hier prima alleen mee aan de slag kan. Hooguit dat mama hier en daar nog wat extra opvulling plaatst met de kleinste steentjes.

Een Glitterbaas maken is (eventueel met wat hulp) voor iedereen te doen. Al raad ik wel aan zo nu en dan even een korte pauze in te lassen voor je nek. Ik kon me echt verliezen in de concentratie om de juiste glitters te vinden. Het is bovendien geen project wat in één sessie af moet zijn. En dat wax potloodje om de steentjes op te vissen en te plaatsen in de lijm was wel een geniale uitkomst! 

Tips en korting

Verder raad ik aan om twee lagen verf te gebruiken voor optimale dekking. Er zit meer dan voldoende verf in de tube en dat geldt ook voor de lijm. Bovendien houd je onwijs veel glitters over. Genoeg om nog vele toffe knutselwerkjes mee te maken.

Nieuwsgierig geworden en ook zin om aan de gang te gaan met glitters? Of misschien zoek je nog een tof cadeau of onderdeel voor een kinderfeestje? Shop dan nu met 10% korting gebruik mijn code: HappythingzGB465 (geldig t/m 12 februari)


#gekocht
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2021 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts