Ontspullen in een maand

Van de week keek ik op Netflix naar de tweede docu van The Minimalists 'Less is now!'. 

Minimalisme en ik

Het was eind 2017 dat ik me voor het eerst  bescheiden ging verdiepen in minimalisme. Inmiddels ben ik al weer heel wat spullen rijker want eerlijk is eerlijk, zo bewust ben ik er de laatste jaren niet meer mee bezig geweest... Ik kon dus wel wat 'opfrissing' gebruiken. 

Nu moet ik zeggen dat de docu me niet echt heeft gebracht waar ik op hoopte. Zoals how to tips over het (weer) beginnen en aan pakken van minimalisme. Ondanks dat de docu dus meer informatief was, heeft het toch een klein zaadje geplant. 
Daarom heb ik besloten om weer eens een grondige kijk te nemen op al mijn huidige spullen. En meer bewustwording te creëren bij het maken van toekomstige aankopen.

Tijd voor een uitdaging

Wat een leuke aftiteling tip uit de docu was, is om elke dag van de maand afstand te doen van spullen.
Dat houd in dat je op dag 1 afstand neemt van 1 ding, op dag 2 van 2 dingen enz enz. 
Nu ken ik mijzelf, en dit gaat voor mij niet voldoende werken. Want verplicht op dag 25 afstand doen van 25 spullen moet ook maar toevallig net lukken. Daarom steek ik de challenge voor mijzelf in een iets ander jasje.

Ik zal de gehele maand september meerdere malen per weer én per dag, diverse catagorieën gaan aanpakken. En als dat betekent dat ik op dag drie afstand kan en wil doen van tien dingen doe ik dat! Zo heb ik alvast een afvink lijst gemaakt van diverse catagorieën die ik wil aanpakken.
Denk aan: zomerspeelgoed, kookgerei, decoratie, kleding maar ook digitaal valt er een hoop op te schonen. Denk bijvoorbeeld aan alle accounts die je volgt op Insta of al je opgeslagen kleurplaten en foto's op je harde schijf.


Op mijn Instastories zal ik foto's plaatsen van de spullen waar ik afstand van doe. Hopelijk inspireert het je om ook eens wat kritischer naar je eigen spulletjes te kijken. Wie weet zit er nog het e.e.a. bij waar je een leuk zakcentje aan kunt verdienen of wat je kan doneren aan anderen of de kringloop?


Het doel 

van deze challenge is om je bewuster te maken om afstand te doen van spullen die je leven letterlijk vertroebelen. En te houden wat een functie heeft of wat je blij maakt. Het doel is niet om zoveel mogelijk weg te doen om het wegdoen of om te leven met zo min mogelijk. Dit kan natuurlijk een persoonlijk doel zijn. Ik zie daar voor mijzelf de meerwaarde niet van in. Wat ik wel weet uit ervaring, is door afstand te doen van spullen die je niets opleveren en alleen maar ruimte innemen (hoe klein ook), het je rust kan brengen. En het ruimt gewoon lekker op!

Ik ben benieuwd van hoeveel items ik aan het eind van mijn challenge afstand heb gedaan. Zou je de originele regels hanteren, dan kom je op zo'n 465 spullen uit! Dat klinkt nu bijna onmogelijk maar ik gok dat dit getal eerder behaald is dan je denkt. 


       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2022 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts