Snoep Goed Challenge behaald!


De Week Van Snoep Goed zit er op. Ik heb het vol gehouden!!!!

Mijn ervaring en favorieten

Wat een interessante, leerzame en lekkere week was dit. Oké oké, ik heb wat betreft afwisseling ontbijt en lunch nog kilometers te gaan. Maar alle beetjes helpen. En ik denk echt dat het vanaf nu meer blijft zoals nu dan hoe het was: Niveau uit een pak hagelslag snoepen tijdens het koken. Not anymore!

Dankzij de Snoep Goed Box heb ik kennis kunnen maken met voor mij nieuwe merken of al merken die ik kende maar andere producten. 

En daar zitten echt een paar blijvertjes bij. Zoals het gedroogde fruit van 5th Season. De rode en groene zakjes zijn mijn favoriet.

Fruitfunk hebben we al in huis maar de perzik zakjes en FBR Banaan Cacao en Appel Cinnamon repen heb ik alvast besteld.

En mijn laatste favoriet zijn de zakjes van Fruit.Forest en dan het liefst de winegum achtige snoepjes.

De eerste dagen had ik met regelmaat wat hoofdpijn. tja, je bent toch aan het afkicken en daar horen diverse verschijnselen bij. Gelukkig was dit al snel over. Een enkele dag een craving gehad. Vooral afgelopen week (mijn tweede week alweer). Ik heb niet toegegeven aan het snoep waar ik me voorheen aan zou misgrijpen. Maar een cracker of twee meer en een paar extra plakjes kaas of worst gingen er wel in. Nog steeds mag ik niet klagen. En dat geldt trouwens ook voor de getallen op de weegschaal. 3,5 kilo foetsie! Dit was absoluut niet een motivatie, maar het is ook zeker niet vervelend.

Toekomst

Mijn doel is om voortaan naar bovengenoemde zakjes of repen te grijpen bij een Netflix moment in plaats  van pakken koekjes, zak borrelnoten en M&M's.

Dat wil ik echt niet meer! Om dat te voorkomen heb ik een kleine stash in huis en heb ik in kleine voorraadbakjes (maar je kunt bijv. ook je uitgewassen Olvarit potjes gebruiken) gevuld met mijn eigen portie noten. Daar zitten o.a. in: walnoten, pecannoten, rozijnen, moerbei, zonnebloempitten en cashewnoten (alles ongezouten uiteraard). Op die manier staat het al voor het grijpen en is de kans zeer nihil dat ik nog misgrijp.

Het oog wil ook wat

Ik heb al mijn gezonde snoep gezellig uitgestald in een mandje. Extra motiverend en overzichtelijk!

Wat nog wel even een gewoonte moet worden, is het vers fruit en groente knabbelen. Ik maak het dagelijks voor mijn kinderen klaar en moet dan nog steeds mijn best doen om heel bewust ok een bakje voor mijzelf klaar te maken. Dat betekent dus ook meer verse boodschappen doen en momenteel betekent dat ook even wat meer geld uitgeven. Dat kwam vooral omdat ik een mandje moest vullen. Nogmaals wanneer je het in huis hebt, is het een stuk makkelijker om te pakken!

Straks verrekenen die momenteel hogere uitgaven zicht natuurlijk weer. Want het geld dat ik voorheen aan snoep en koek uitgaf, wordt nu voortaan gebruikt voor gezond snoep en vers.

Dan hebben we nog het onderdeel drinken. Wat dat betreft heb ik voor mijn doen veeeeel water gedronken. Voornamelijk in verse muntthee. Ik ben mega slecht in drinken gedurende de dag (tenzij het om frisdrank gaat) dus dit hoop ik wel vol te blijven houden. Om me hierin te blijven motiveren heb ik wat lekkere theetjes gekocht die ik zonder zoetje of honing gemakkelijk kan drinken. Want thee, tja ik moet er nog steeds een beetje aan wennen.

En jij?

Hoe is de challenge bij jou gegaan? Volgehouden of opgegeven? Volgend jaar zal er weer een Snoep Goed week zijn, maar je hoeft natuurlijk niet te wachten tot dan. Je kunt er elke dag voor kiezen om je eetgewoontes (een beetje) aan te passen.

Betekent dit dat ik nooit meer een Coca Cola zal drinken of een zakje chips weg knabbel? Tuurlijk niet! Het leven moet wel leuk blijven. Ik wil wel gewoon genieten thuis of op een feestje maar wel met mate. 


       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2021 Happy Thingz. All Rights Reserved.
Populaire posts