Een week lang goed snoepen met Week Van Snoep Goed | challenge

Snoep Goed

Van 18 januari tot en met 24 januari is de eerste editie van de "Week Van Snoep Goed"!
Een challenge waarin je wordt uitgedaagd om een week lang geen ongezonde tussendoortjes te eten en drinken.

Als rasechte zoetekauw is deze challenge natuurlijk echt iets voor mij! Ja, je leest het goed ;).

Al die keren dat ik me voornam gezonder te snoepen zijn inmiddels ontelbaar. De kans dat ik vrijwillig een bakje rauwkost pak in plaats van een reep chocola... You get the idea.

Maar ondertussen voed ik mijn kind met dit onderdeel aardig streng op. Alleen in de middag mag er naast een rijstwafel of soepstengel één 'echt' snoepje (lees: hooguit 1 chocokoekje of 5 Tum Tummetjes) gegeten worden. Vaak kiest hij toch al voor een gedroogd fruitreepje want die zijn favoriet.

En zelf blijf ik iets te lang in de voorraadkast verstopt en sta ik me vol te laden met 'ach nog één handje M&M's'. Om je een beter beeld te geven: Bij het tikken van de eerste drie regels van dit blogstuk heb ik een Sinterklaas spekletter opgegeten. Tijdens de gemiddelde kooksessie kan ik mijn handen niet  afhouden van een pak koekjes of wat er dan ook aan zoetigheid in de kast ligt. En dan zijn we nog niet eens aangekomen bij de hoeveelheid snoep en frisdrank dat er in gaat tijdens een dagelijks Netflix moment.


Gebrek aan

Het resultaat van al die heerlijkheid, is een mega mega mega gebrek aan energie. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar wanneer ik moe ben ga ik nog meer snoepen. Een vicieuze cirkel waar ik mezelf moeilijk uit krijg.
Bovendien merk ik een nog groter schuldgevoel op naar mijn kinderen toe die wel een hele schaal met rauwkost krijgen (en zich daar gelukkig ook echt op verheugen). 

Terwijl het vers gesneden groente letterlijk voor me ligt, is er geen vinger aan mijn hand die zich uitsteekt om er ook van te gaan knabbelen. Datzelfde geldt trouwens voor fruit. Ik weet ook niet waar de kortsluiting is ontstaan... 

Nieuwe ronde

Deze challenge komt dus als geroepen! Een toffe motivatie en perfecte timing! Voor mijn zoontje verwacht ik dat het niet zo'n grote opgave is. Voor mijzelf is dat dus wel even anders! Maar ik ben enthousiast en heb er zin in! Ik heb al zelfs een muntplantje gekocht om weer wat meer theetjes te gaan drinken. En vandaag bij het fruit een partje van de appel op.  Alle kleine beetjes helpen. 

Het snoep ga ik in de challenge week volledig vervangen met producten uit de 'Snoep Goed Box'. Een ideale manier om voordelig kennis te maken met nieuwe merken en producten. Hopelijk zitten er echte blijvertjes tussen. 

Mijzelf kennende ga ik nog wel wat meer uitdagingen aan de challenge toevoegen. Zoals bij het ontbijt geen zoet op mijn brood, meer rauwkost, minder zout, minder zuivel, meer vers fruit en ongezouten nootjes eten. Maar wat de ervaring mij ook heeft geleerd is dat ik niet alles meteen én te streng moet doen. Dus het snoep eerst en dan de rest ook langzaam aanpassen tot een gezonder en energieker eet en drink levensstijl. 

Ik probeer hier en daar al langzaam wat dingetjes aan te passen, door bijvoorbeeld een theetje te pakken en bewust producten niet in huis te halen. Want wat je niet in huis hebt, daar kun je je ook niet aan misgrijpen. Waar ik alleen wel extra sterk in zal moeten zijn is het niet toegeven aan de snacks die ik voor mijn man nog wel in huis haal...


Doe ook mee!

Ga je samen met mij de challenge aan? Meld je aan voor een gratis magazine, kortingen en support! En voor 10 euro kun je hier de Snoep Goed Box bestellen. Tip: Plaats sowieso alvast wat extra vers groente en fruit, rijstwafel of crackers op je boodschappenlijst! Op Insta zal ik met regelmaat updates geven en (snack)tips die voor mij werken. Zie ik je gezellig daar?

Welk moment van de dag jouw zwakste "I need candy" moment?#gekregen
       
Liefs Stefanie 
     
Copyright © 2021 Happy Thingz. All Rights Reserved.

Populaire posts